Mindeddig rosszul UNO-ztunk?! Kiderült egy szabály, amit nem vettünk észre

Egyes leírások szerint a “színválasztó” lapot nem úgy kell használni, ahogy nagyjából mindannyian használjuk.

Sokk, döbbenet és összeomlás! Úgy tűnik, a világ és benne Magyarország egyik legnépszerűbb kártyajátékában, az UNO-ban valamit teljesen rosszul csináltunk mindeddig.

Van ugye, az a fekete alapú színválasztó kártya, amit mindenki imád, mert bármire le lehet tenni, és csak mondani kell, hogy milyen színre váltsunk, ráadásul az utánunk következő játékosnak még fel is kell húznia 4 kártyát.

A lenti képen a jobb szélső lap:

Nos, ezt a kártyalapot egyes szabályzatok szerint egyáltalán nem lehet csak úgy, akármikor letenni. Csakis akkor, ha egyébként nem tudsz mást a paklira dobni, vagyis nincs se színben, se számban egyező kártyád.

Hoppá, igaz?

Persze rögtön adja magát a kérdés: ha valaki lerakja ezt a színválasztót, ugyan honnan tudhatnák a többiek, hogy valóban nem volt más kártyája, amit dobhatott volna? Nos, ha bárki kételkedik, akkor ki lehet hívni az illetőt, akinek erre kötelessége megmutatni a lapjait kihívójának. Ha a kihívó jól érezte a sunnyogást, akkor a füllentőnek kell felvennie plusz négy lapot. Ha azonban alaptalan volt a gyanú, akkor a kihívó jár pórul, méghozzá nem is kicsit, mert plusz hat lapot kell magához vennie.

Van azonban olyan szabályzat is, amely szerint a szín +4-es kártyalapot bármikor és bármire le lehet tenni, ezért az ellentmondásos UNO-szabályok problémáját felfedező divany.hu szerkesztője igazságtételt kért a kártyák gyártójától, a Matteltől. Ők pedig azt felelték, hogy az eredeti szabály, bizony az, amely szerint csak akkor tehetjük le az oly nagyon imádott lapot, ha nincs más, amit letehetnénk.

Az biztos, hogy mi ma este fogunk valakit és leülünk UNO-zni. És alig várjuk, hogy valaki lerakja a szín +4-et, és kihívhassuk.

Forrás: divany.hu