Egész éjszakán át gyászolták elgázolt társukat a pónik

A lovak szabadon mászkálhatnak a nemzeti parkban, az autósok viszont nem lassítanak le.

Van az úgy, hogy a szabadságnak nagy ára van. A Southampton mellett fekvő New Forest Nemzeti Parkban a póniloval szabadon lehetnek, ám sajnos ők nem érzékelik, hogy az utakra nem kellene rámenni. Az autósok viszont gyakran nem lassítanak le, és éjjel nem veszik észre időben, ha pónik vannak az úton. Így történt ez most is, egy figyelmetlen sofőr halálra gázolta az egyik pónilovat, a 9 éves Hazel Hill Scrap nevű kancát.

Broke my heart this morning seeing another pony KILLED on the forest road. Even more that her friends were looking on 😢…

Közzétette: Sarah Simmons – 2018. január 9.

Megható, hogy mennyi érzés van az állatokban. Az alábbi fotón jól látszik, ahogy a ménes egész éjjel gyászolta az elütött pónit. Nem mentek el sehova, csak meredten álltak ott, és őrizték halott társukat.

Cathy Stride, a póni gazdája elmondta:

„Korábban volt egy csikónk, akinek az anyját elgázolták, és a csikó addig ott állt mellette, amíg el nem vittük a tetemet. A lovak tudnak szomorúak lenni. Ez azért nagyon jó fotó, mert megmutatja, hogy az állatok is annyira törődőek, mint mi. (…) Az autósok túl gyorsan mennek, a pónik pedig nem érzik az utakat. Csak az segítene, ha az emberek lelassítanának, és hagynának nekik elég helyet”

Forrás: Zoom