Daniel Radcliffe szívmelengető megemlékezést írt a két éve elhunyt Alan Rickmanről

A Harry Pottert alakító fiatalember hatalmas tisztelettel írt a két éve meghalt színészről, aki Piton professzort alakította.

Természetesen nemcsak Pitont professzort, hanem az Igazából szerelem kissé zsémbes igazgatóját, a Die Hard gonoszát, és még számtalan – főként egyébként negatív – karaktert formált meg Alan Rickman, akit rákbetegsége 2016. január 14-én győzött le, nem sokkal azelőtt, hogy betöltötte volna 70. életévét.

A Harry Potter-sorozat főszereplőjét megformáló Daniel Radcliffe idén ezekkel a sorokkal emlékezett meg róla Google+-oldalán:

“Alan Rickman kétségkívül az egyik legnagyobb színész, akivel valaha dolgoztam. Emellett ő az egyik leghűségesebb és legtámogatóbb ember, akivel a filmgyártás során találkoztam.

Annyira bátorító volt a forgatások alatt, és a Harry Potter után is.

Azt hiszem, mindent megnézett, amit Londonban és New Yorkban a színpadon csináltam. Pedig nem kellett volna ezt tennie.

Ismerek embereket, akik sokkal, sokkal régebb óta voltak a barátai, mint én, és ők azt mondták: ‘Ha Alant hívod, nem számít, hol van épp a világban, vagy mennyire elfoglalt, egy napon belül visszajön hozzád.’

Az emberek a szerepeik alapján alakítják ki a színészekről alkotott véleményüket, ezért meglepő lehet, hogy a szigorúbb (vagy egyenesen ijesztő) karakterei ellenére, Alan elképesztően kedves, nagylelkű, önvizsgáló és vicces volt. És egyes esetekben mindez még viccesebbé vált, ahogy hozzátevődött az összetéveszthetetlen, mély hangja.

Színészként az első felnőttek közt volt a Potter-forgatásokon, akik inkább társként, semmint gyerekként kezeltek. Nagyon fontos volt, hogy vele dolgoztam együtt abban a korban, amikor ennyire sok a formálódás az emberben. Életem és karrierem végéig vinni fogom magammal a tanításait.

Mind a filmvilág, mind a színpad sokkal szegényebb lett ennek a nagyszerű embernek és színésznek a távozásával.”

Forrás: LadBible