Terhes nő áll három ülő férfi mellett a metrón – százával érkeznek a kommentek

Tengernyi a megosztás és a reakció, többségében persze felháborodott vagy elszomorodott hozzászólások születnek.

Cikkünk készültekor már a 12 ezredik megosztást súrolja az a metrón készült fotó, amin egy terhes nő három ülő fiatalember mellett áll.

A képet a Facebookra töltötték fel, a rengeteg hozzászólás többsége pedig arról szól, mennyire szomorú, hogy az egészséges fiatalok nem adják át a helyüket egy várandós nőnek. Vannak, akik azt írják, ez mindig is így volt és nincs mit csodálkozni rajta, mások pedig arra emlékeztetnek, hogy nem tudhatjuk a pontos körülményeket: lehet, hogy a nőnek felajánlotta valaki a helyét, de nem fogadta el – szerény véleményünk szerint erre elég kicsi az esély, de persze, lehet… -, illetve, hogy nemcsak a képen szereplő három férfi a ludas, hanem az egész szerelvény utasai, már ha egyáltalán tele volt a szerelvény.

Néhány komment:

“Én azt mondom: az egyik megkérdezte hogy leül-e, de azt mondta hogy nem, mert csak 2 megállót megy. Na? Mert ugye ez is megtörténhetett nem?Nem állítom, hogy mindig így van, de minden érmének 2 oldala van és nem ítélkezünk elsőre ugye? Tisztelt társadalom díszpéldányai, akik ítélkezni tudnak a legjobban, miközben azt állítják, hogy nem olyanok mint a többiek… nem, nem ők nem. Meg kell hallgatni a másik felet is… aha jah… látom, hogy így van.”

“Én 31 évvel ezelőtt voltam ilyen nagy pocival kismama. Ugyanígy álltam a fiatalok mellett a buszon. Senki nem állt fel, hogy helyet adjon. A buszvezető a mikrofonon át kérte az utazókat, hogy adjanak helyet. Egy idős néni adott. Tehát ez nem a mai fiatalok bírálata, régen is voltak ilyenek sajnos.”

“Nevelés kérdése az egész! Amennyiben kisgyerek korban megmutatjuk, elmondjuk, megtanítjuk a helyes viselkedést otthon, közösségbe, közlekedésközben, akkor nem készülhetnének ilyen képek! Sajnos a nagy “szabad” tartásban erre már nem jut idő sok családban! Büszke vagyok, hogy a gyerekeim közül egyik sem lehetne ilyen fotó főszereplője!”

“Nagyon sok ilyen hatásvadász képeket látok, és nagyon sok a negatív komment is. Mert az emberek azt látják benne, amit látni akarnak. Én jó párszor utazom és látok terhes anyukákat, akik nem is akarnak leülni, mert hogy mennek 1-2 megállót. Látok fiatalokat, akik tényleg átadják a helyüket. És sajnos egyre több olyan magába roskadt embert látok, akik egyszerűen nem veszik észre a másikat. Nem azért, mert bunkók vagy ilyesmi, hanem mert tényleg egyszerűen ki sem látnak abból a szarból, amiben benne vannak. Csupán az lett volna a mondanivalóm, hogy egy kép alapján teljesen felesleges ítélkezni!”

Forrás: Facebook