15 éve nem látott magyar teniszbravúr – Fucsovics első győzelme a Grand Slam-en

Magyar férfi teniszező 2002-ben ünnepelhetett legutóbb győzelmet az Australian Openen, Grand Slam-tornán pedig 2003-ban, a Roland Garroson.

Fucsovics Márton megkezdte az Australian Opent, az első fordulóban az a moldáv Radu Albot volt az ellenfele, aki a világranglistán 7 hellyel állt előtte a meccs előtt.

A moldáv kezdett jobban, de aztán a stabilan teniszező magyar 6:2-re hozta az első szettet. A második szettben Fuvocsics is többet hibázott, 2:1-nél elveszítette adogatását, majd mindkét játékos brékelt, így alakult ki a 6:3-as állás. Pillanatok alatt sikerült elhúzni a harmadikban 3:0-ra, de ekkor megtorpant a magyar teniszező. A következő kilenc gémből csak egyet nyert Fucsovics. Dühös volt saját játékára és körülményekre is, ami aztán a szett elvesztésébe került. Innen jött vissza, összeszedte magát és 3 óra 19 perces nagy csata után megnyerte a meccset (6:2, 6:3, 4:6, 7:5). A játékos így nyilatkozott az eredményről:

„A mai nap áttört egy újabb gát. Megvan oly sok próbálkozás után az első Grand Slam-főtáblás győzelmem. Tavaly nagyon közel voltam hozzá a US Openen, most sikerült. Sávolt Attilával este átbeszéltük a mai taktikát, és azt erősítette bennem, hogy nem szabad foglalkoznom a körülményekkel, kizárólag pozitív maradhatok, nem pánikolhatok akár a győzelmi lehetőség, akár a rossz állás miatt. Csak pontról pontra. Fizikailag sokkal jobban elfáradtam, mint gondoltam, de talán a belső feszültség, a túlzott győzni akarás vett ki többet a meccsnél. A játék viszont továbbra is jól megy, egy hatalmas kőszikla omlott le most a vállamról, és nagyon várom már a következő meccset.”

Forrás: Index