Megharapott egy nő egy fiút Budapesten, 3 év börtönt kapott

A dulakodás közben harapta meg, ahogy a mobiltelefonját próbálta ellopni tőle.

December 15-én a Kálvin téri aluljáróban egy 20 éves nő odalépett egy 14 éves fiúhoz, és pénzt kért tőle. Ezután beszélgetni kezdett vele és a Ráday utcáig kísérte, ahol arra kérte, adja kölcsön neki a mobiltelefonját, mert fel akar hívni róla valakit.

A tinédzser azt mondta, úgy hajlandó belemenni ebbe, ha az ő kezében marad a telefon és odatartja a nő füléhez. Ő azonban kirántotta a kezéből a telefont, amit nem volt hajlandó visszaadni. A fiú először csak szóban kérte, hogy adja vissza neki, majd megpróbálta visszavenni tőle, és sikerült is megkaparintania egy pillanatra a készüléket. Ekkor harapta meg a nő az egyik ujját és kapta ki a kezéből ismét a telefont. Betette a válltáskájába és elindult. A fiú egy ideig követte, ám a nő már csak azt felelte, a telefon az övé. Majd azzal kezdte fenyegetni a tizenévest, hogy meg fogják verni, erre a fiatal abbahagyta a követését.

A nőt rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban, a gyanúsítástól számított 30 napon belül bíróság elé állította az ügyészség, miután a rendőrség rendkívül gyorsan elfogta őt.

A bíróság 3 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a harapós nőt.

Az ítélet nem jogerős: az ügyész a vádlott terhére súlyosításért, a kiszabott börtönbüntetés tartamának felemelése végett fellebbezett. A vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A bíróság ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott előzetes letartóztatását.

Forrás: Blikk

Kiemelt kép: Google Maps