Hatéves gyerek halt meg amiatt, hogy megkarmolta egy denevér

Az állat veszett volt, az apa viszont nem vitte el a gyerekét orvoshoz.

Orlandóban egy férfi beteg denevérre bukkant, amit beletett egy vödörbe, hatéves fiának pedig meghagyta, hogy ne nyúljon hozzá. Persze a gyerekek elég sokszor teszik azt, amit megtiltanak nekik, így nyilvánvalóan benyúlt a vödörbe, a denevér pedig megkarmolta. Az apa mindennek tanúja volt, hamar rákeresett az interneten, hogy mi a teendő ilyenkor, majd a sebet forró vízben mosta öt percig.

Az apa egyébként tudta, hogy orvoshoz kellene vinnie kisfiát, ő azonban félt attól, hogy injekciót kaphat, ezért végül nem vitte el.

A gyermek egy héttel később rosszul lett. Zsibbadtak az ujjai és fejfájásra panaszkodott. Azonnal kórházba vitték, ahol a férfi elmondása szerint az orvosok nagyon zaklatottak lettek a denevér hallatán. Egymást hívogatták, még egy nagyobb tanácskozást is összehívtak, aminek a végén elárulták, hogy fia elkapta a veszettséget, ami szinte mindig halálos: ha az első tünet megjelenése előtt a beteg nem kap vakcinát, akkor már késő.

Ennek ellenére a kisfiút mesterséges kómába helyezték, ugyanis volt nagyjából 20 eset az orvostörténelem során, amikor ezzel a módszerrel sikerült megmenteni veszettségben szenvedő beteget (öntudatlan állapotban ugyanis a szervezet nagyobb erővel tud küzdeni a betegségek ellen). Közben az orvosok nemzetközi szinten tárgyaltak más intézményekkel a segítség reményében.

Azonban minden igyekezet hiábavaló volt: a kisfiú vasárnap meghalt.

Forrás: Blikk

A kiemelt képen a denevérről készült fotó csak illusztráció.