Mindenfelé kereste a család eltűnt kutyáját, aki egy hihetetlen felirattal a nyakában került elő

Nem véletlenül tűnt el.

Louie egy 12 éves juhászkutya, aki egyik nap a frászt hozta szerető családjára: hirtelen nyoma veszett. Gazdái egész délután pánikszerűen keresték, de sehol sem akadtak a nyomára.

A nap végén azonban Louie saját maga került elő, olyan fáradtan, hogy szinte összeroskadt. Gazdái megijedtek, hogy valami baja esett, ám ahogy közelebb léptek hozzá, látták, hogy a kimerült kutyus nyakába valaki egy táblát tett.

A táblán ez állt: “Louie a nap hőse. Odavezetett Maddie-hez, aki egy farakás alá volt beszorulva. Üdv, Rob”

Rob a Louie-nak otthont adó család közelében él, Maddie pedig az ő kistestű kutyája. Mint kiderült, Louie azért tűnt el napközben, mert rátalált Maddie-re, aki egy ágakból felhalmozott farakás alá szorult be. Ezért a juhászkutya ösztönösen segítségért rohant: megkereste Robot, aki akkorra már égen-földön kereste kiskedvencét, és addig nem tágított, amíg a férfi követni nem kezdte. Így vezette el őt a bajba jutott Maddie-hez, akinek még a kiszabadításában is segített: a gazdival együtt ő is szedegette, kaparászta a faágakat.

Maddie kiszabadult, Rob pedig a hazainduló, holtfáradt Louie nyakába akasztotta az üzenetet, hogy a hős kutya gazdái is értesüljenek róla, milyen nemes tettet hajtott végre hűséges társuk.

Az interneten körbefutó történetre nagyon sok elismerő hozzászólás érkezett, amelyek szerint a kutyáknak példaértékű figyelmük és érzéseik vannak.

Nem lenne hülyeség ilyesfajta történetekkel tűzdelt, rendszeres tréningeket szervezni empátiakészség-fejlesztés céljából. Úgy zusammen mindenfelé, embereknek.

Forrás: Bored Panda