9 tipp, amivel otthonosabbá teheted a lakásod

Napi 10-12 órát is eltöltesz az otthonodban, nem mindegy, hogy hogyan érzed magad a falak között.

Az otthon ideális esetben egy kényelmes, biztonságos kuckó, ahol jól kipihenhetjük magunkat, számunkra kedves dolgok vesznek minket körül, és együtt lehetünk szeretteinkkel és barátainkkal. Mi az amit megtehetsz azért, hogy minél otthonosabb legyen a lakásod?

Szelektáld ki a felesleges tárgyakat! Sokan hajlamosak vagyunk a túlzsúfoltság csapdájába esni. Folyton veszünk valamit, ajándékokat kapunk, és a sok tárgy csak gyűlik-gyűlik. Legalább 3 havonta szánj időt arra, hogy kiválogatod, mire nincs szükséged már, és add el, ajándékozd oda valakinek vagy dobd ki. A jutalom több tér és igazi megkönnyebbültség érzés.

Oszd meg otthonod egy kisállattal! De ne rohanj rögtön vásárolni egy házikedvencet! Legelőször tájékozódj, hogy melyik állatnak milyen igényei vannak, és te mit tudsz bevállalni. Például egy lakásban tartott kutya sok törődést, és napi minimum 4 sétát igényel, és az orvosi költségekkel is számolni kell. Viszont, ha felelős gazdija tudsz lenni egy állatnak, akkor azzal sok vidámság és szeretet költözik az otthonodba.

Fotó: Pexels

Játssz a színekkel! A színek hatással vannak a hangulatodra, érdemes ezzel játszani! Ha feszült vagy mostanában, akkor fesd át az egyik szobát zöldre vagy kékre, ezek a színek megnyugtatnak. De az is jó, ha ilyen színű párnákat vagy kiegészítúket veszel. A piros energiát ad, a narancs jókedvre derít, a rózsaszín pedig kedvességet, finomságot teremt.

Vidd be a természetet a lakásba! Bennünk élő ősi ösztönök révén erősen kötődünk a természethez. Vidd be a természetet a falak közé: gyűjts szép formájú köveket, tobozokat, kagylókat, virágokat, és díszítsd velük ki a lakást!

Fotó: Pexels

Békülj ki a saját rend igényeddel! Vannak, akik akkor érzik jól magukat, ha minden szigorúan merőleges és párhuzamon, míg mások egy laza káoszban is jól elboldogulnak. A lényeg, hogy ne akarj megfelelni a tökéletes háziasszony nem létező mintaképének, hanem, hogy Te jól érezd magad a saját otthonodban!

Szerezz be puha párnákat és takarókat! Ezeknek már a látványa is meghittséget sugall, és igazán pihentetővé teszik az otthoni kikapcsolódásodat.

Fotó: Pexels

Tedd ki a kedvenc fotóidat a falra és az íróasztalra! Oké, manapság már minden fotót az online térben tárolunk, de mi lenne, ha a mappák helyett inkább mindig a szemünk előtt lenne az, ami örömöt okoz? Hívasd elő, vagy nyomtasd ki a jeles alkalmak, nyaralások, baráti találkozások jól sikerült fotóit, és mehetnek a falra!

Teremts teret a kedvteléseidnek! A legjobb, ha minél több olyan dologgal veszed magad körül, amit szeretsz. Ha szeretsz varrni, vagy barkácsolni, akkor igenis jár neked egy kis sarok, az ezekhez szükséges eszközökkel és anyagokkal. Ha könyvmoly vagy, akkor pedig mi eshet jobban esténként, mint a könyvespolc mellett egy relax fotelben olvasgatni?

Hívd meg otthonodba minél gyakrabban a barátaidat! Így jó élményekkel, szeretettel és kedvességgel telik meg az otthonod, amire akkor is jó lesz visszaemlékezni, amikor épp nincsenek nálad a barátaid.

Fotó: Pexels

Forrás: Lájk