Párás ablakokkal, penésszel küzdesz? Akkor ilyen szobanövényeket vegyél!

Igen, vannak olyan növények, amelyek nagyszerűen segítenek a párátlanításban.

Télen sokan küzdenek a párásodással és a penésszel, még megfelelő mennyiségű szellőztetés mellett is. Ha te is az örök párátlanítók táborába tartozol, akkor íme néhány tuti tipp arról, milyen növényeket vegyél – ezeket még a NASA is számon tartja az akcióihoz!

Vitorlavirág

Kifejezetten kedveli a párás levegőt, aminek egy részét magába is szívja, de a penészspórák számának csökkentésében is segíthet. Kevesebb napfény mellett is jól érzi magát, sőt a közvetlen napfényt nem szereti. A földjét tartsd mindig nyirkosan, de ne álljon a vízben.

Mirtusz

A Mirtusz vagy Myrtus szintén jó párátlanító, és elpusztítja a levegőben lévő mikrobákat is. Világos és hűvös helyen tartsd, talaja legyen állandóan nedves, de neki sem szabad állnia a vízben, ugyanis könnyen rothadásnak indulhat. Ha túl meleg van a lakásban, tedd az ablakba, és szellőztesd néha.

Babér

A babér – Laurus nobilis – szintén segít a többletnedvesség elnyelésében. A világos helyeket kedveli, és a napsütést is nagyon szereti. Nem kell túl gyakran öntözni, kiszáradni viszont ne hagyd.

Citromfa

A citromfa – Citrus limon – ideális élőhelye a 10-12 Celsius fokos, jó világos, párás szoba. Sose hagyd, hogy kiszáradjon a földje, de a többi növényhez hasonlóan a citromfának sem jó, ha áll a vízben. Amellett, hogy csökkenti a szobád páratartalmát és csírátlanít is, csodásan néz ki.

Forrás: femina.hu

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!