Megszólalt a kilátó-buszmegálló hibridre több 100 milliót szerző leleményes polgármester

A kényszerhelyzet kreativitást vált ki Vincze Balázsból, aki amellett, hogy polgármester, balettművész is.

Újabb részletek derültek ki a nyugotszenterzsébeti, buszmegálló céljára épített kilátóról. Az építményre mászva, amin egy ország lepődött meg, legfeljebb a szántóföldet lehet megcsodálni, vagy esetleg a buszt, ha éppen arra jár, de ez utóbbi nem olyan gyakori, naponta néhány járat érkezik csak a kis faluba.

Azért került magasles az építmény tetejére, mert Vincze Balázs csak így tudott rá pénzt szerezni. A polgármester, aki egyébként balettművész, így mesél erről:

“Csak a falu másik végén volt buszmegálló, sokat kellett gyalogolniuk az itt élőknek. A település viszont nagyon szegény, nem lett volna 400 millió forintunk építeni. Pályázni erre nem lehetett, csak turisztikai célú fejlesztésre kaphattunk volna támogatást. A kényszerhelyzet belőlem kreativitást hoz ki. Így pattant ki a fejemből az ötlet 2014-ben, hogy legyen kilátó a megálló tetején. A bírálóbizottság tagjai pedig elfogadták”

Forrás: RTL Klub

A polgármester profi abban, hogy hogy lehet akár a semmiből is teremteni különöset. Vincze Balázs ugyanis, amikor épp nem Nyugotszenterzsébet ügyeit intézi, akkor a Pécsi Balett táncművésze és koreográfusa.

“A balettre, akárcsak a kis falvakra, nagyon kevés pénz jut, azon kell gondolkodnunk, hogyan teremtsük meg a csodát a színpadon. Így sajnos nagy gyakorlatom van abban, hogyan lehet a legolcsóbban a legjobb díszletet létrehozni. Alighanem innen jön ez az ötletem is.”

Forrás: RTL Klub

Forrás: Blikk