Tudtad, hogy a tejet nem jó ötlet a hűtő ajtajában tartani?

A legtöbben oda tesszük, pedig ez egyáltalán nem okos lépés.

Alig van köztünk, aki ne a hűtőszekrény ajtajában tartaná a tejet, a kefirt vagy a tejitalokat. Adja is magát a dolog, hiszen azok a kis rekeszek pont úgy vannak kialakítva, hogy ezeket a dobozos termékeket beléjük állítsuk. Azonban ez elég rossz ötlet – el is áruljuk, miért.

Kép: Thinkstock

A tej és a tejtermékek rendkívül érzékenyek a hőmérsékletváltozásra. A hűtő ajtaja pedig egyfelől a legmelegebb rész, másfelől ez kapja a legnagyobb hirtelenséggel a hőváltozást minden egyes nyitásnál. Ez pedig nagyban gyorsítja a tej és a tejtermékek romlási folyamatát: akár egy héttel hamarabb is megromolhatnak a kelleténél.

A legideálisabb tehát az, ha a hűtő alsó vagy középső polcán tartod a tejtermékeket, ugyanis ezen a területen a legállandóbb a hőmérséklet.

Forrás: kuffer.hu