Oszlopra csavaroztak egy koalát kegyetlen állatkínzók Queenslandben

Még a sokat látott állatvédők is rosszul lettek ettől.

“Ez beteg, hánynom kell. Már 10 éve dolgozom itt, de még csak hasonlót sem láttam soha” –  mondta Murray Chambers, az egyik queenslandi koalamentő, akit teljesen lesokkolt, hogy az egyik queenslandi park egyik pavilonjában valaki az oszlopra rögzített egy koalát.

All is not as it seems in this photo. This poor koala has been screwed to the pole with building screws, he is deceased,…

Közzétette: Koala Rescue Queensland Inc – 2018. január 10.

Az egész országot letaglózta a koalával szemben elkövetett kegyetlenség. A közhangulatot jól jellemzi ez a Facebook komment: “Milyen szomorú, hogy emberek ilyen kegyetlenségre képesek egy védtelen teremtéssel szemben. Beteg emberek vannak”.

A helyi tanács munkatársai találták meg a parkban a koalát, mellső lábainál az oszlophoz csavarozva. Az állat ekkor már nem élt. Még nem állapították meg, hogy mibe halt bele. Lehet, hogy elütötték, és utána csavarozták az oszlophoz, de az sem kizárt, hogy még életben volt, mikor kegyetlen állatkínzók odacsavarozták. A hatóságok a halál okának kiderítése miatt elrendelték a boncolást.

A tetteseket, ha előkerülnek, az állatvédelmi törvény alapján állatkínzás miatt bíróság elé állíthatják.

Forrás: 444