Mulatós zenét hallgathatott a pásztói nő, miután levágta babája fejét

Mutatjuk, milyen magyarázatokat próbál a pszichológus adni a gyilkosságra.

A pásztói csecsemőgyilkosság gyanúsítottja mulatós zenéket posztolt a közösségi oldalára, miután a gyanú szerint megölte, majd feldarabolta újszülött babáját. A pásztóiak felháborodott kommenteket írtak a poszthoz. Gazdag Enikő pszichológus szerint sokkos állapotba kerülhetett a nő a gyilkosság elkövetése után.

A pszichológus szerint az ilyen esetekben gyakori, hogy traumatizált múltja van az anyának, például egy szigorú, agresszív apa. És az is lehet, hogy a férje volt erőszakos, aki nem akart már több gyereket a családba. A nő ezért is titkolhatta a terhességet. Az is előfordulhat, hogy a terhesség egyéjszakás kalandból, vagy szexuális erőszak után alakul ki.

Gazdag Enikő elmondta: a titkolt terhesség alatt az anya retteg, a környezete pedig lehet, hogy gyanakszik, de nem mondanak semmit, asszisztálnak ehhez az egészhez. Ahogy közeledik a szülés, az anya egyfajta pánikreakciót él át. A pszichológus szerint a nőnek valószínűleg pillanatnyi elmezavara volt, ha ő ölte meg az újszülöttet, és nem pedig halva született.

Miután pedig megölte a babát, sokkos állapotba kerülhetett, ilyenkor próbálnak úgy tenni, mintha misem történt volna, ez egy pszichotikus állapot..

Sokak gondolják, hogy nem csak az anya vett részt a gyilkosságban, hanem a szeretője is, aki a gyerek apja.

Forrás: Origo