Jéggé fagyott arccal, deres hajjal ért be az iskolába a fiú

4,5 km-t kellett gyalogolnia a dermesztő hidegben az iskoláig.

Miközben a kabátja olyan vékony, hogy alig védte őt az időjárás viszontagságaitól. Szívszorító fotó járja végig a világot, amin az a 8 éves kínai fiú látható, aki 4,5 km-t gyalogolt az iskoláig a mínuszokban, és ott áll az osztályteremben teljesen átfagyva, deres hajjal, miközben társai vígan nevetnek a háttérben.

A Jünnan tartományban működő iskola igazgatója elmondta, hogy a fiú nagyanyjával és testvérével él egy tanyán, az iskolától 4,5 km távolságra, és minden nap gyalog jár be. Nagy meleg az iskolában sem várja, mivel nincsen fűtés az intézményben. Reggelit és ebédet azért kapnak a tanulók. A családot állítólag elhagyta a fiú édesanyja, az apa pedig beköltözött a városba dolgozni.

A teljesen átfagyott fiúcska egyébként az osztály nagy bohóca, és nagyon okos is: összefagyott kezeit dolgozatán pihenteti, 100-ból 99 pontot ért el a teszten.

Forrás: Medium.com

A fiúról készült fotókhoz sokan hozzászóltak, vannak, akik segíteni szeretnének, míg mások felteszik a kérdést, hogy az állam miért nem tesz semmit a szegénység felszámolásáért. Az igazgató azt javasolta az aggódó polgároknak, hogy adományozzanak meleg ruhákat a szegény gyerekeknek.

A fiú nem csak okos, de jószívű is: az újévi fogadalma az, hogy idén keményen fog tanulni, és keresni fog pénzt arra, hogy gyógyszert vehessen beteg nagymamájának.

Forrás: Szeretlek Magyarország