Hétvégén -5, hétfőn pedig a -9 fokig is hűlhet a levegő

Visszatér az igazi tél, havas esőt, havazást is hoz.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: a hétvégére lehűlés várható, jövő hét keddtől viszont ismét enyhébb léghullámok áramlanak fölénk.

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az idő, legfeljebb rövid időkre bukkanhat elő a nap. Elszórtan valószínű kisebb eső, záporeső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Pénteken jellemzően borult idő várható, északkeleten, keleten lehet vékonyabb, időnként szakadozottabb a felhőzet. Napközben helyenként lehet kisebb eső. Az északkeleti, északi szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Több helyen valószínű eső, havas eső, a hegyekben hó, de estefelé síkvidéken is havazhat. A keleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között várható.

Vasárnap délelőtt elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, délutánra a legtöbb helyen kisüt a nap. Reggel még többfelé lehet kisebb havazás, majd megszűnik a csapadék. A keleti szelet élénk, néhol erős lökés kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható.

Hétfőn többnyire napos idő várható kevés felhővel, és a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -9 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 fok körül valószínű.

Kedden napközben megnövekszik a felhőzet. Elsősorban a nap második felében számíthatunk vegyes halmazállapotú csapadékra. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű.

Forrás: Kiderül