A pornó nyomorának sötét bugyrai – Olivia Nova és a többi fiatal pornósztár halálának margójára

Három hónap alatt ő a 4. fiatal pornószínésznő, aki meghalt.

Sokkoló hír érkezett a tengerentúlról, meghalt Olivia Nova, 20 éves pornószínésznő, és az elmúlt 3 hónap alatt ezzel ő a 4. pornósztár, aki életét vesztette. A 35 éves Shyla Stylez novemberben hunyt el, a 23 éves August Aimes, valamint a 31 éves Yuri Luv pedig decemberben halt meg – ők öngyilkosok lettek.

Puszta véletlenről van szó, vagy a pornóipar szedi áldozatait? Feltehetően a fiatal lányok halálának igen erős köze van ahhoz, hogy a testükkel keresték a kenyerüket, lelkileg rendkívül megtépázhatja őket munkájuk. Sokan csak legyintenek, hogy senkinek nem kötelező beállni a pornóiparba. De vajon igazából kik ők? Lenézni való riherongyok, vagy annak a világnak az áldozatai, amiben élünk?

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a pornó azért létezik, mert igény van rá. Vajon nem pont azok beszélnek-e többnyire gyalázkodóan a testükből élő lányokról, akik utána 2 perc alatt kiverik rájuk? És lehet, hogy minderre még azt a pénzt is költik, amit saját gyerekükre is szánhatnának.

Maybe a concert tonight 🤷🏻‍♀️

A post shared by olivia nova (@olivianova_official) on

Hova vezet az, ha ma mindennél egyszerűbben és könnyebben elérhetőek a világhálón a legdurvább pornófilmek is? Hogyan lehet az, hogy nem törlik azonnal a pornóoldalakról az erőszakos, vagy éppen az anya-fia, apa-lánya címmel hirdetett filmeket? Mi történik akkor, ha a mai fiatalok a bármikor, szinte bárki számára hozzáférhető pornófilmekből tájékozódnak arról, hogy milyen is a szex?

Erre Philip Zimbardo világhírű pszichológus is többször felhívta a figyelmet, aki kutatásai alapján azt állítja, hogy az emberek agyát a digitális kor újrahuzalozta. A pornófüggők a filmeken látott színészek gigászi teljesítményeihez képest kevésnek érzik magukat, és igazi kapcsolatok kialakítása helyett maradnak az online világban. Ha pedig mégsem, akkor szexuális zavarok, kapcsolati problémák merülnek fel sokszor a pornó miatt.

A tragikus sorsú lányokoz visszatérve még az a nagy kérdés, hogy mi vesz rá fiatal tizen-huszonéves lányokat minderre? Önmagában a könnyű pénzkereset? Vagy benne van az, hogy a világhálón az embereket ábrázoló fotók nagy többsége még mindig a test tökéletességét és mindenek fölött álló fontosságát hirdetik? És vajon milyen családi körülmények között nőttek fel ezek a lányok? Vajon hányan szenvedtek el gyermekkorukban szexuális bántalmazást? Mennyire érezték értékesnek önmagukat? És mennyire akartak valós de inkább vélt szeretetért cserébe megfelelni a környezetüknek?

A fenti kérdések egy részére valószínűleg sosem tudjuk meg a választ, így csak azt kívánjuk, hogy nyugodjanak békében az elhunyt lányok, és reméljük, hogy már egy jobb világban vannak.