Őrizetbe vették a pásztói csecsemőgyilkossággal vádolt anyát, megszólalt a családja

A 34 éves nőt azzal gyanúsítják, hogy megszülte babáját, majd megölte.

Hátborzongató gyilkosság történt Pásztón. Egy kutya a település szegényebb részén (Büge városrészben) étel után kutatott a konténereknél, amikor egy baba levágott fejét megtalálta. A gazda azonnal értesítette a rendőrséget, akik mindenkitől azt kérdezték, hogy szült-e mostanában valaki.

A szálak a 34 éves Mónikához vezettek, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kihallgatták, őrizetbe vették és előzetes letartóztatását kezdeményezték.

Egy, a környéken lakó férfi így nyilatkozott a Blikknek:

“Egész Pásztót ellepték a rendőrök, mindenkitől azt kérdezgették, hogy szült-e valaki mostanában. Aztán hamar kiderült, hogy kiről van szó. Úgy tudom, Mónikát már be is vitték a rendőrségre, hiszen állítólag ő ölte meg a csecsemőjét, azt azonban még elhinni sem akarom, hogy arra is képes volt, hogy a pici fejét levágja. Miután a nyomozók megtalálták az anyát, a testrészek után kezdtek kutatni, de nem tudom, hogy megtalálták-e.”

A nő élettársa, János nem nyilatkozott telefonon, arra hivatkozva, hogy a rendőrökkel van, testvére Erik viszont elkeseredve mesélte:

“Nagyon összetörtünk mindannyian, ez a nő most tönkretette az egész életünket. Volt már három gyerekük, két közös és egy Móni előző kapcsolatából. Ahogy a korábbi terhességénél is, amikor hat hónapos terhesen vallotta be, hogy gyereket vár, most is titkolózott, de ezúttal sajnos az utolsó pillanatban sem beszélt. Azt gondolom, hogy nem is a testvéremtől született a baba, hanem Móni titkos szeretőjétől.”

Emberölés alapos gyanúja miatt indult nyomozás az ügyben.

Forrás: HVG, Blikk