„Meghalt a lányom, a picit magunkhoz vesszük” – mondta a 2 éves lányával a karjában lelőtt Vivien édesanyja

A 2 éves Laurát csak néhány centivel kerülte el a golyó, ami 21 éves anyukája életét elvette.

Tegnap írtunk róla, hogy meghalt Viviven, akit 2 éves lánya szeme láttára lőtt fejbe az exe Rákoskeresztúron. Viviven életéért az orvosok egy napon át küzdöttek, ám a fejlövés olyan súlyos volt, hogy nem lehetett megmenteni őt.

A nagymama könnyek között számolt be a tragikus hírről: “Vivien meghalt. Éppen úton vagyunk, hogy elhozzuk a picit a klinikáról. Szeretnénk, ha magunkhoz vehetnénk és felnevelhetnénk az unokámat.”

A csöppség a vérengzésben nem sérült meg, de a lövöldözés után megfigyelésre a mentők bevitték a kórházba. Makai Gábor klinikai szakpszichológus így mesélt az őt ért traumáról:

“Sokkos állapotba került, ami egy pszichés válaszreakció, beszűkül a kicsi tudatállapota. Ebből ki kell hozni mindenképp! Stabilizálni kell a biztonságérzetét, egy bizalmi légkört kell megteremteni számára.

Vivien anyja korábban azt is elmondta, hogy másik lánya a szerencsének köszönheti életét: mivel a lövöldözés napján ő is úgy tervezte, hogy az asszonynál tölti az éjszakát, de aztán nem tudott elmenni.

A tragédiát az okozta, hogy Vivien évekkel korábbi barátja, Cs. Norbert (†26) nem tudott belenyugodni, hogy egykori barátnője új életet kezdett egyik munkatársával, Dániellel (†22). A szerelemtől elvakult férfi, miután autójából kocsijából kifigyelte Vivient és új szerelmét, utánuk ment, rájuk rontott és hidegvérrel kivégezte a másik férfit. Kicsit később a 2 éves gyermekével menekülő szerelmét a gyermek szeme láttára a háztömbök előtti járdán fejbe lőtte.

Forrás: Blikk