Kiderült, mennyit keres, aki Aldiban, Lidlben, Tescóban vagy Sparban dolgozik

Sőt, még a Metro fizetéseit is hozzácsapták a nyílt adatokhoz.

Nyíltan kezelik juttatási adataikat a multik, így napvilágra került, mennyi a fizetése például egy tescós pénztárosnak vagy aldis árufeltöltőnek.

A munkaerőhiány miatt ezúttal az Aldi emelte jelentősen a fizetéseket, nyolcórás munkakörben a kezdő fizetés bruttó 272 ezer forint, de ha a jelentkező tízéves gyakorlattal rendelkezik, bruttó 352 ezer forint lesz a havi bére. Emellé jönnek még juttatások, köztük a cafetéria, ami a munkaidő hosszától függően akár a 10 ezer forintot is meghaladhatja.
Összegészében ez egy 15%-os emelést jelent az eladóknál és 10%-osat az árufeltöltőknél, akik 8 órás munkakörben kb. bruttó 250 ezer forintot keresnek, melyhez szintén hozzáadódnak még a juttatások.
A Lidl idén kétszer emelte a béreket, dolgozói a fővárosban bruttó 268, vidéken 247 ezer forintot kapnak munkájukért.
A 2018-as béremelésével a Tesco 2017 január óta 11,1 milliárd forintot fektetett a munkabérnövelésbe. Idén a legalacsonyabb bér 197 ezer forint, melyet a Tesco bérpótlékkal, cafetériával és egyéb juttatásokkal egészít ki.
A Metrónak más a taktikája: a dolgozók csaknem fele garantált bérminimumért dolgozik, ugyanakkor itt 14 havi bért kapnak. Januárban most 23 ezer forinttal növelték a juttatásokat, így a minimális bruttó kereset most meghaladja a 180 ezer forintot.
A Spar 2016-ban négy-, 2017-ben nyolcmilliárd forintot fordított béremelésre, s 13. havi bér is jár a dolgozóinak. Emellett évente kb. 100 ezer forint készpénzes juttatásban is részesülnek, SZÉP-kártyán akár 40 ezer forintot is kaphatnak, és dolgozói kártya is jár nekik, ami 10 százalékos kedvezményt biztosít a teljes árukészletre.

Forrás: Blikk

Kiemelt kép: Wikipédia