Kerényi Miklós Máté a földrengésről: “Elfogadtam, hogy itt most mindennek vége”

A Budapesti Operettszínház művészei alatt Japánban mozdult meg a föld.

Valószínűleg ellenségeiknek sem kívánják az Operettszínház művészei azt, amit hétfő éjjel kellett átélniük Japánban – ott lépnek fel ugyanis. Egy Richter-skála szerinti 4,8 tizedes erősségű földrengésre ébredtek.

Kerényi Miklós Máté azt mondta: amikor érezni kezdte a földrengést, elfogadta, hogy itt most mindennek vége. “Tudtam, hogy valami olyasmi történik, ami fölött nincs hatalmam. Mikor vége lett, csak arra tudtam gondolni, hogy de jó, hogy újra láthatom a kisfiamat” – mesélte.

Kerényi Miklós Máté

Fischl Mónika színésznő férje épp a liftben volt, amikor remegni kezdett a föld. A lift automatikusan bezárult. Eközben Mónika a hotelszobában volt, ahogy fogalmazott, “rémes volt, ahogyan minden rázkódott a szobában”. Amikor véget ért a rengés, férje a tűzlépcsőn kényszerült visszamenni a 9. emeleti szobába.

Vadász Zsolt már fel van készülve az efféle esetekre: “Épp a feleségemmel beszéltem telefonon, amikor megrázkódott a szoba és recsegni kezdett az ajtó. Szerintem ő még jobban megijedt mindeközben Budapesten, mint én itt Tokióban. Volt már hasonló élményem Japánban, azóta a kézitáskámban mindig van összekészítve pár ruhadarab és az irataim, arra az esetre, ha ki kellene menekülni a szobából.”

Makláry László főzeneigazgató már aludt: a rengés miatt álmában esett ki az ágyából.

Szendy Szilvi ébren feküdt az ágyában, amikor minden remegni kezdett körülötte. Mozdulatlanul várta, hogy véget érjen a rengés, aztán virrasztott hajnalig.

Az Operettszínház 50 művésze január 5-től 9-ig koncertezik Japánban.