Véget ér a tavaszi idő, nemsokára újra havazhat is

Kedden nyugat felől egy front éri el hazánkat, lehűlést, csapadékot hoz.

A Kiderül meteorológiai portálról megtudtuk: kezdetben ez eső formájában érkezik, a hét vége felé, jövő hét elején a magasabb pontokon havazás is előfordulhat. Ideje újra előkészíteni a legmelegebb kabátokat.

Hétfőn az Északi-középhegység térségében és a Dunántúl nagyobb részén felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható, az Alföldön hosszabb időre kisüt a nap. Legfeljebb a ködös tájakon lehet szitálás. A keleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között lesz, a tartósan ködös tájakon marad 10 fok alatt a hőmérséklet.

Kedden reggel foltokban még lehet köd, majd napközben nyugat felől egyre több felhő várható. A délutáni óráktól elsősorban a Dunántúlon esőre, záporra is számítani kell. A keleti, délkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fo között várható, a tartósabban ködös részeken lesz hidegebb.

Szerdán borult lesz felettünk az ég. A Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén több helyen várható eső, zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Csütörtökön se számjtsunk agyon napsütésre, erősen felhős, borult lesz az égbolt felettünk. A csapadékzóna nyugat felé helyeződik, délután már csak a nyugati határnál eshet az eső. Az északi szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Pénteken is csak északkeleten lehetnek napos időszakok. Nyugaton, délen helyenként kisebb eső, a Mecsekben az Alpokalján havas eső, hó is eshet. Az északi, északkeleti szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Szombaton északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb napsütés az ország északkeleti harmadán lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Szombaton és vasárnap is néhol havazás előfordulhat.

Forrás: Kiderül

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!