Vak magyar lánynak keresnek osztálytársakat a világhálón

Rebeka életét csínytevésekkel keserítették meg diáktársai, csak mert nem lát, a tanárok többsége pedig hozzá sem szólt.

Egy deb­re­ceni édes­anya Facebook-on toboroz gyermeke, a 22 éves Böj­tös Re­be­ka mellé osztálytársakat. A világtalan lány min­den vágya, hogy le­érett­sé­giz­hessen, ám csak akkor in­dí­ta­nak külön lá­tás­sé­rült osz­tályt, ha ele­gen összegyűlnek.

Rebeka beiratkozott egy gimnáziumi osztályba, ám vakként pokol volt ott az élete, így két év után otthagyta az iskolát.Edit, Rebeka édesanyja elmondta:

“Rebekát kiközösítették a társai, csínytevésekkel keserítették meg az életét, csak mert nem lát. A tanárok többsége hozzá sem szólt, nem tudták, hogyan kezeljék. Sokan járnak hasonló cipőben…”

Fotó forrása: Ripost / Facebook

Azonban mindenképpen szeretne leérettségizni. Csak egy éve maradt, hogy nappali tagozatra jelentkezhessen, mert 22 éves. Most szeptemberi indulással meghirdették Magyarország egyetlen látássérült gimnáziumi osztályát, az egész országból várják ide azokat a vak diákokat, akik szeretnének tanulni. Kollégiumot is biztosítanak számukra.

Erdei Edit, Rebeka édesanyja attól tart, hogy ha kevesen jelentkeznek, nem indul el az osztály, ezért a Facebook-on kezdett toborozni.

“Sajnos a vak gyerekek az általános iskola elvégzése után nem tudnak hová jelentkezni, ugyanis nincs speciális középiskola. Nem minden látássérült boldogul a normál suliban”

Forrás: Ripost