Magyarország összefogott az ablaktalan ólban élt fehérvári férfiért

Skrenyó Csaba 20 éve élt villany, fűtés és víz nélkül, ablaktalan, ponyvával letakart ólja Székesfehérvár maroshegyi hétvégi házas övezetében található.

Mi is megírtuk, hogy az embertelen körülmények között élő férfinek 400 ezres “álomházra” kezdtek gyűjteni.

Ebben az ablaktalan ólban, embertelen körülmények között élt Csaba

Fotók forrása: Szeretlek Magyarország

Nem volt sima ügy, de most megoldódott Skrenyó Csaba lakhatása.

Nagyjából 250 ezer forint gyűlt össze Csaba megsegítésére. Ám az óllal szemközti  “álomház” tulajdonosa az ott szereplő felirattal ellentétben mégsem adta el az ingatlant, amire Csaba annyira vágyott, így más megoldást kellett keresni. Fel is adhatták volna, de hatalmas volt a segítő szándék.

Sikerül elintézni, hogy a kalyiba melletti telek tulaja eladjon egy darabot a földjéből, hosszű hónapok munkájával építési engedélyt szereztek rá, majd egy fehérvári karitatív szervezet vett egy kész faházat rá. Az alapot és a tereprendezést is jószívű emberek ingyen végezték el.

Magyarország összefogott, így ezentúl egy takaros kis faházban töltheti mindennapjait a férfi.

Csabának így lett egy háza. Erős és stabil. És még ablaka is van.

A régi és az új otthon…

Kocsis Noémi, Csaba jóakarója elmondta:

“Mindeközben Skrenyó Csaba még mindig rendben tartja a régi, viharvert kunyhóját is. A kannában víz, a telek ismét szépen felgereblyézve. És ragaszkodik ahhoz, hogy a kezében legyen a hivatalos használatba vételi engedély, csak utána költözik be majd az új faházba. Amibe persze jó lenne még valami fűtés is majd – de mégis: már ki tud nézni a maga zsebkendőnyi világába, s a vizes edényét nem kóbor kutyák, meg patkányok kerülgetik majd, s nem úgy kell belőle egy vasdarabbal jeget törni, ha az ember inni, mosakodni akar. A viharvert, ablaktalan lyukból, amelyben két évtizedig élt, a pár méterre lévő “palotába” költözhet majd, s mindezt az emberek összefogása nyomán veheti birtokba. A képen elöl az új ház és hátul a régi. És ez igenis egy sikertörténet.”

Forrás: Szeretlek Magyarország