Kiderültek a részletek a vád szerint feleségét feldaraboló nemesgörzsönyi hentes ügyében

A tavalyi év legbrutálisabb gyilkossági ügyében kezdődtek meg a tárgyalások.

Elindult a büntetőper a nemesgörzsönyi horrorgyilkosság ügyében. B. Norbertet azzal vádolják, hogy Évát, a feleségét megölte, majd holttestét kisbaltával feldarabolta, és elégette.
A vádirat szerint 2010-ben házasodtak össze, és együtt nevelték Éva gyermekét, Ricsit, illetve a férfi lányait, Esztert és Kingát.
Két évvel később a férfi Hollandiába utazott ki, hogy ott hentesként dolgozzon. A nővel való kapcsolata megromlott, Norbert félrelépett. Négy évig volt kinn, 2016-ban jött haza, de még együtt maradt Évával a gyerekek miatt. Norbert nem vállalt itthon munkát, ezért a család tartalékai fogyni kezdtek, Éva fizetése nem volt elég.
A férfi pénzt ajánlott fel feleségének cserébe azért, hogy költözzön el, de a feleség maradt, és azt tervezte, hogy amint teheti, mindhárom gyerekkel együtt elköltözik.
2017. március 3-án a pár fát pakolt a kazánházban. Norbert a munkavégzés után tiszta ruhát keresett a ház szobájában található ruhásszekrényében, amikor észlelte, hogy a ruhásszekrényben, a ruhák között elhelyezett megtakarítását, a 3.160.000 forint készpénzt tartalmazó boríték eltűnt. A pénz eltűnését a kazánházban tartózkodó feleségén kérte számon. A felesége erre azt mondta, a pénz valaki másnál van, majd a kérdésre, hogy kinél, azt felelte: “annál, akivel eddig b*sztam”. Norbert erre ököllel torkon ütötte Évát, méghozzá olyan erősen, hogy hallani lehetett, ahogy a nő gégeporca eltörik.

Éva a padlóra zuhant, Norbert pedig otthagyta őt 10-30 percre. Majd visszatért, és közelebbről megvizsgálva a nő testét rájött, hogy megölte őt. Ijedtében azonnal nekilátott feldarabolni feleségét kisbaltával és késsel, a kifolyó vért rongyokkal felfogta, a testrészeket műanyag vödrökbe rakta, majd az éjszaka folyamán a testrészeket, a vér felfogásához használt rongyokat, az asszony ruházatát, mobiltelefonját, személyes iratait a kazánban elégette, a visszamaradó hamut, csontmaradványokat pedig a szennyvízaknába öntötte. A feldaraboláshoz  használt kést, valamint a vödröket vízzel megtisztította, a kisbaltát nyelestől a kazánba, a tűzre rakta, a kisbalta égetésből visszamaradt fém fejét az udvaron a vashulladékok közé dobta. A kazánház beton padozatára kifolyt vért vízzel felmosta, súrolókefével felsúrolta, a sértett feldarabolásának helyére pedig tűzifát halmozott fel.

A hazaérő gyerekeknek azt mondta, Éva elutazott és azóta nem jelentkezett. Háromszor hívta a saját maga által elégetett mobiltelefont, majd bejelentést tett a rendőrségen a nő eltűnéséről és arról, hogy nem ad magáról életjelet.

A bejelentés alapján a Pápai Rendőrkapitányság az asszony eltűnése miatt közigazgatási eljárást indított, amelynek során hazugságvizsgálat is történt: Norbert ekkor ismerte be a gyilkosságot.

Azóta megerősítették, hogy Éva halálát a torkára mért ütés okozta, ami miatt eltört a gégeporca, valószínűleg a légzőjárata is megsérült, és hirtelen megállt a szíve.

A főügyészség Norberttel szemben határozott ideig tartó, börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltását, valamint a büntetőeljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére kötelezését indítványozta.

Forrás: Blikk

Kiemelt kép: RTL Híradó