2022-re kapott műtétre időpontot a magyar énekesnő, kibírhatatlan fájdalmakkal él

A fiatal lány fájdalmai már erős gyógyszereket bevéve sem szűnnek meg.

“Elviselhetetlen fájdalmakkal élek. Rengeteg fájdalomcsillapítót szedek. A tüneteim egész hónapban jelen vannak szinte, csak pár nap enyhülésem van. Fájdalmaim mostanra leggyakrabban éjjel vagy hajnalban jelentkeznek, és a gyógyszerek hatására sem szűnnek meg, legalább két órán belül sem.”

Osztotta meg a napokban Facebook-oldalán Krámli Kinga, a Napra együttes énekesnője szomorú helyzetét. 9 éve pedig súlyos bélendometriózist diagnosztizáltak az egyébként tanárként is dolgozó fiatal nőnél. Ezt írja a betegségéről:

“a méhet körülvevő méhnyálkahártya jelenléte a méhen kívül. Hasonlóan a jóindulatú daganatokhoz, szövethatárokat nem tisztelve tör be más szervekbe, roncsolva azokat.”

A betegség egy komplikált műtéttel kezelhető, ám ebből csak hetente egyet támogat a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, ezért igen hosszú a várólista. Kinga 2022 január 19-re kapott időpontot.

“Négy év múlva. Pedig én addig nem bírom. Ha bélelzáródásom lenne, akkor persze életmentő műtétként azonnal cselekednének. Vagy megműtenek a jövő hónapban kétmillió forint ellenében, a klinikán működő kft.-n keresztül. És ez most nagyon nem jól hangzik. Még ha valamilyen csoda folytán elő is teremteném a pénzt, akkor sem szűnne meg ez a probléma globálisan”

Az énekesnő azt írja, azért szólalt most fel az ügyben, mert szeretné, ha lecsökkenne a várólista.

Őszintén Krámli Kinga vagyok, 34 éves. Több felelősségteljes hivatásom van. Világ- és népzenei formációk (Napra,…

Közzétette: Krámli Kinga – 2018. január 6.

Forrás: Index