Megszólalt az úszószövetség kapitánya Hosszú Katinkáékról

Szerinte a Katina és Shane közti békülés lehetne a megoldás.

Megszólalt az úszók szövetségi kapitánya, Dr. Sós Csaba Hosszú Katinka és Shane Tusup kapcsán. Mint elmondta, ez a helyzet különleges, mert az ilyen korban levő úszónők többsége már vagy visszavonult, vagy a kisgyerekét neveli.

“Különleges és bonyolult a mostani eset, amelynek legjobb megoldása természetesen a békülés lehetne, de mivel ez elsősorban családi, és csak másodsorban szakmai kérdés, a végső szót semmiképpen sem egy külső személynek kell kimondania. A szövetségnek, így nekem is csak az lehet a dolgom, hogy minden lehetséges segítséget megadjunk annak versenyzőnek, aki végtelenül sokat tett a magyar színekért. Szó sincs arról, hogy új edzőt ajánlanánk neki, ha viszont mindenképpen változtatni szeretne, akkor az új mesterét neki kell megneveznie. Hangsúlyoznám, hogy a váltás mindig is kockázatos lépés volt, mert még a legjobb edzőnek és a legkiválóbb úszónak is hosszú hónapokra van szüksége az összecsiszolódáshoz, amely az eredményes munka előfeltétele. Aggodalomra egyelőre nem látok okot, talán nem is baj, hogy Katinka a szokásosnál hosszabb pihenőt ad magának, hajtott és küzdött ő már éppen eleget.” – mondta az Origónak.

Az úszóbajnok és az amerikai viszonyának megromlására már hetek óta mutatnak jelek, sőt maga a házaspár is bevallotta, hogy nehéz időszakon mennek keresztül. Minderről itt írtunk korábban.

Kiemelt kép: Instagram/Shane Tusup