A Down-kóros picivel gyesre menő sorstársának is segíthet a félárva hármas ikrek édesapja

Fábián Tamás  épp hogy megszületett hármas ikrei édesanyját veszítette el, Móricz István is három gyermekkel maradt magára, a legkisebb Down-szindrómás.

Tegnap adtunk hírt róla, hogy az ünnepek környékén három három gyermekes családban is meghalt az édesanya. Fábián Tamás, a hármas ikrekkel egyedül maradt fiatal apa most sorstársain, Móricz Istvánékon is segíthet.

Tamás hármas ikreinek nem adatott meg közös idő édesanyjukkal, aki a szülés után nem sokkal veszítette el életét

Fotó: Facebook

A Móricz családban a 43 éves anya két éven át küzdött a rákbetegséggel. Nagy Judit, a Gyermekremény Alapítvány önkéntese így mesél a családot ért tragédiáról:

“Bernadett szoptatáskor vette észre, hogy egy kis csomó van a mellében. Mintát vettek belőle, és kiderült, hogy mellrákja van. Az utolsó pillanatig reménykedett mindenki, hogy legyőzi a gyilkos kórt. Egy ideig tünetmentes volt, aztán kiderült, hogy áttétje van, nem is egy helyen”

Decemberben az anya már olyan gyenge volt, hogy alig tudott enni. Szenteste előtt egy héttel halt meg. Férje és gyermekei magára maradtak. Virág 16, Máté 15, a Down-szindrómával született Berti pedig 3 éves. Az összes pénzüket felélték az elmúlt években: Bertivel fejlesztésekre jártak. Az apa, István gyesre megy, egyedül próbál helyt állni, próbálnak túlélni. A nagyobb gyerekek nem beszélnek az anyjukról, a kicsi viszont nyugtalan, állandóan keresi őt.

A Móricz családban is három gyermek vált félárvává, a két kamasz mellett a 3 éves, Down- szindrómában szenvedő Berti is édesanya nélkül maradt.

Fotó: Facebook

A hajdúszoboszlói, félárván maradt hármas ikrek tragédiája kapcsán Magyarország 4 nap alatt 45 millió forintot gyűjtött össze. Fábián Tamás, az apa elmondta:

“Előfordul, hogy valamiből nagyon sok érkezik, és nem tudjuk mindet felhasználni. Szeretnénk, ha a későbbiekben az alapítvány segítségével ezeket más, nehéz helyzetben lévő családokhoz tudnánk eljuttatni”.

Így a nekik gyűjtött összegből segíthetnének a Móricz családon is.

Ha segíteni szeretnél Te is a Móricz családon, a Gyermekremény Alapítvány Tiszántúli Takarék Banknál vezetett 60600170-11110859 számlájára tudod az adományod eljuttatni. A hajdúszoboszlói hármas ikreknek pedig a Tündérkör Alapítvány OTP Banknál vezetett 11738008-20899541 számlájára utalhatsz. A közlemény rovatban tüntesd fel, kinek adományozol!

Forrás: Blikk