Kék fénnyel világít a csirkemell, amit az ikrényi férfi vett a boltban

Hangulatos kék fényt bocsát ki a sötétben az a csirkehús, amit egy ikrényi férfi vásárolt még újév előtt.

Ő azonban ennek egy cseppet sem örült. Főleg, hogy a hús felét már el is készítette, mikor észrevette a furaságot. A másik felét azonban szilveszter estéjén véletlenül nyersen kit hagyta a konyhapulton. Mikor hazament, a sötétben halvány fény derengett a konyhából. Nem ufók költöztek be hozzá, és nem is a tűzhely maradt égve, hanem konkrétan a hús világított.

Fotó forrása: Kisalföld / Bertleff A.

Felhívta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt (Nébih), akik nem vizsgálták meg a húst, mivel a vásárlás óta sok idő eltelt, s a termék akár otthon is szennyeződhetett. Ezért a férfi a furcsa hússal besétált a Kisalföld szerkesztőségébe, ahol meggyőződtek róla, hogy valóban sejtelmes fénnyel világít.

A szerkesztőség a Nébih budapesti központjához fordult, a hatóság két lehetséges magyarázatot adott a furcsaságra. Lehet, hogy valamelyik Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződött a husika, ez az előkészítés, feldolgozás során bárhol megtörténhetett. Ám az is lehet, hogy foszforvegyületek foszforeszkálása okozza a jelenséget. Ezt nem tudni, miért van, lehet, hogy a gyors csontnövekedés során a csontokba épülő foszforvegyületek okozzák.

Forrás: Kisalföld