9 millió forintot csalt ki diákjaitól egy kecskeméti tanárnő

Egy kamu kirándulásszervezéssel szerezte meg a rengeteg pénzt.

Érthetetlen ugyan, hogyan gondolta, hogy a pénz akkor is nála marad, ha a kirándulásból nem lesz semmi, mindenesetre a 48 éves kecskeméti tanárnő még 2016 tavaszán egy 6 napos franciaországi kirándulással hitegette diákjait és azok szüleit, ezáltal több mint 9 millió forintot szedett be tőlük részvételi díjként.  Azt ígérte, a 45 ezer forintos részvételi díj az útiköltségen felül fedezi a szállást, a félpanziós ellátást, a belépődíjakat és egy sétahajózást is a Szajnán. Mivel ez összegészében nagyon jó árnak számít, ezt az előfoglalással, a diákcsoport-kedvezménnyel, illetve azzal magyarázta, hogy sokéves utazásszervezési tapasztalata van, ezáltal jó kapcsolatai.

Ahogy közeledett az őszi kirándulás időpontja, a tanárnő kijelentette, hogy mind a buszok, mind a szállás le van foglalva. Aztán egy nappal a kirándulás előtt, egy körbeküldött e-mailben mondta le az egészet, hogy öt jelentkező adatlapját nem kapta meg, így a diákcsoport-kedvezményt nem tudja érvényesíteni. Mindeközben az volt az igazság, hogy semmit sem szervezett meg.

A kirándulás lemondását követően az utazásra jelentkezők találkozót szerveztek a tanárnővel, és kérték, hogy bizonylatokkal igazolja a buszrendelést és a szállodai foglalásokat. A találkozó során a tanárnő valótlanul azt állította, hogy egy budapesti cégtől bérelt buszokat, majd később a becsapott jelentkezőknek egy általa hamisított bizonylatot is elküldött e-mailben, azt a látszatot keltve, mintha a busztársaság felé két részletben átutalta volna az utazás díját.

Az elmaradt utazást követően még heteken át hitegette a jelentkezőket, hogy a befizetett részvételi díjakat visszatéríti, különféle kifogásokra hivatkozva azonban rendszeresen kibújt fizetési kötelezettsége alól.

A vádlott 136 sértettől összesen 9 millió 171 ezer forintot vett át, melyet két sértett kivételével nem térített meg. Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottat többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalással vádolja, bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság dönt majd.

Forrás: MTI

Kiemelt kép: Thinkstock