15 fokban sütkérezhetünk a januári tavaszban

Az ilyenkor szokásosnál 8-10 fokkal melegebb időre számíthatunk Magyarországon a hétvégén.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk, hogy igencsak tavaszias hétvége előtt állunk!

Péntek délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet és az ország nagy részén több órás napsütés lesz. A ködfoltok feloszlanak, viszont az északkeleti megyékben maradhatnak tartósan felhős, borult körzetek. Reggel a keleti határnál még előfordulhat eső, majd napközben számottevő csapadék már nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8, 13, de a borult, párás tájakon 5, 7 fok között alakul. Késő este 3, 8 fok várható.

Szombaton gyengén felhős, napos idő várható, egyedül az Északi-középhegység térségében és az Alföld északkeleti részein lehet tartós a köd és a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Vasárnap az ország nagy részén napos idő várható, a reggeli órákra itt-ott kialakuló ködfoltok gyorsan feloszlanak, az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon ugyanakkor lehetnek tartósan felhős, ködös tájak. Csapadék nem várható, a déli szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül várható.

Hétfőn az ország nagy részén szakadozott felhőzet várható, rövidebb napos időszakokkal. Az Északi-középhegység térségében és az Észak-Dunántúlon tartósan borult, ködös tájak is lehetnek. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. A keleties szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között várható, a ködös helyeken 10 fok, vagy annál hidegebb lehet.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, majd a nap második felében csökkenhet a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor.
A keleties majd a délire forduló szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Forrás: Időkép