11 kilót fogyott a rákbeteg Székhelyi, 6 éves kislánya ad erőt neki

A 71 éves Jászai Mari-díjas színész betegsége ellenére is újra és újra színpadra áll a nézőkért.

Székhelyi József a folyamatos kemoterápiás kezelések ellenére is dolgozik. A színpad mellett családja és kislánya élteti a népszerű művészt. A művészóriásnál tavaly októberben diagnosztizáltak tüdőrákot, áttétekkel. Székhelyi bizakodóan nyilatkozott:

“A körülményekhez képest jól vagyok, folyamatosan járok a kezelésekre, de mindent bizonytalannak érzek. Majd az idő eldönti, hogy milyen tempóban tudok gyógyulni és milyen hosszú kemoterápiára lesz szükségem. De pozitívan tekintek a jövőre, és tudom, hogy meggyógyulok! Minden nap erőt ad nekem ehhez, és persze, a családom: a feleségem, Emese és a legkisebb lányom, a hatéves Saci. Ő mindig feltölt élettel. Mosolya, nevetése és az együtt töltött idő adja az erőt a kitartásomhoz, ami a felépüléshez kell.”

A színművész rövid idő alatt lefogyott 11 kilogrammot a megterhelő kemoterápiás kezelések során, de ennek ellenére nem mond le a színpadról:

“Engem a színpad éltet, és nem tehetem meg a közönségemmel, hogy betegszabadságra megyek. A Belvárosi színházban Mr. Greent alakítom, a Hatszín teátrumban pedig a Halpern és Johnson egyik szerepét. A karakterek teljesen egészségesek, így nekem is annak kell lennem! Mindent megteszek, hogy ne kelljen lemondani a szerepeimet egyik színházban sem. A családom mellett ez a másik nagy energiaforrásom. A közönség szeretete, a taps hangja és a nézők öröme mindenért kárpótol, elillan a fájdalom is. A kezeléseket pont úgy viselem, ahogy mondták és ahogy elvárom magamtól. Elszántan hiszek a kemó erejében, remélem, nálam is működik majd!”

Székhelyi József korábban elárulta: egyelőre képtelen felhagyni káros szenvedélyével, a dohányzással. Bár azt elmondta, hogy megpróbálja letenni a cigit, ám egyelőre köztes megoldásként nem tüdőzi le a füstöt, hogy kímélje a beteg szervét.

Forrás: Blikk