Szörnyű véletlen: itt a 3. család, ahol 3 testvér árván maradt

A debreceni család három gyermeke szinte egyszerre lett félárva a hajdúszoboszlói hármas ikrekkel és a fegyverneki három kistestvérrel.

A debreceni édesanya karácsony előtt egy héttel, daganatos betegségben hunyt el. A 43 éves nő két éven keresztül harcolt a rákkal, ám szervezete feladta a küzdelmet, így nem láthatja gyermekeit felnőni. A csemeték pedig szerető anyai gondoskodás nélkül kénytelenek ezentúl szembenézni a világ kihívásaival.

Az apa most munkahelyét otthagyva a gyerekekkel maradt, akik közül a legkisebb Down-szindrómás. A férfi nem tudja, miből élnek majd meg. Az elhunyt anyuka anyósa, Móricz Istvánné így mesélt a család megpróbáltatásairól:

“Hitt és bízott abban, hogy meggyógyul. Volt a családban is ilyen mellrákos probléma, hál istennek én voltam, s mivel nagyon jól érzem magam, szerintem ez nagyon sok reményt adott neki. Engem öt éve műtöttek, hogy én meggyógyultam, ő is hitte, hogy meggyógyul. Ebben borzasztóan bízott.”

Az édesapa lakások felújításával foglalkozott, de munkáját fel kell adnia, mert a legkisebb fiának Down-szindrómája van, emiatt pedig folyamatos felügyeletet igényel.

Közzétette: Gyermekremény alapítvány – 2017. december 27.

A Gyermekremény Alapítvány próbál segíteni a családnak:

“Próbálunk adományokat gyűjteni a családnak, tehát főleg anyagi segítséget, mert nagyon nehéz körülmények közé kerültek, de jelenleg úgy érezzük, annál többet nem tehetünk, mint azt, hogy ezt nyilvánosságra hozzuk, mert Istvánnak egy tartósan beteg gyereket kell majd felnevelnie, aki mellett még van két iskoláskorú gyereke”.

Forrás: Blikk