Viharos széllel érkezik meg ma délután az eső és a hó az országba

Hogy aztán a hét második felében beköszöntsön a tavasz.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: Szerda délután nyugat felől egyre nagyobb területen elered hazánkban az eső, az Északi-középhegységben pedig havas eső, hó is lehet. A délnyugati, déli szél főleg a Dunántúlon többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható.

Csütörtökön a többször megnövekvő felhőzet mellett az ország nagyobb részén várhatunk néhány órás napsütést is. A Tiszántúl keleti részén reggel még előfordulhat eső, azután csapadék ott sem valószínű. A nyugati, délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Pénteken már egészen meleg lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 8 és 12, másutt 3 és 7 fok között várható. Többnyire erősen felhős időre számíthatunk, reggel elsősorban északkeleten, keleten ködfoltok lehetnek. Elszórtan várható kisebb eső.

Szombaton általában gyengén felhős, napos idő lesz de az Északi-középhegység szélvédett részein tartósan megmaradhat a köd és a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 14 fok között (ez már-már márciusi idő), az Északi-középhegység térségében 6, 7 fok körül valószínű.

Vasárnap javarészt napos időre számíthatunk, de a kevésbé szeles északkeleti tájakon megmaradhat a köd és a felhőzet. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 14 fok között, az Északi-középhegység térségében 7, 8 fok körül valószínű.

Forrás: Kiderül

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!