Elmondta egy hentes, mi a valóság: rákos húst is eladnak nekünk

Hormonnal és gyógyszerrel kezelt állat húsát is megehetjük, de rákos szövet is kerülhet az áruba.

Attól, hogy egy állat valamelyik testrészének valami baja van, még nem dobják ki az állat összes húsát. Ezt egy olyan ember mesélte el, aki 30 évet töltött a szakmában.

A betegnek tűnő részt kivágják, de azt nem ellenőrzik, hogy a boltok polcaira kerülő testrészekkel mi a helyzet. A rákos szövetet például nem feltétlenül lehet szabad szemmel látni.

A gyanúsan olcsó húst semmiképp sem ajánlja, ahogy a virsliket és a szalámikat sem – ezeknek összetevői a legveszélyesebbek.

<img class=”size-full wp-image-87401″ src=”https://lajk.startlap.hu/uploads/2018/01/ThinkstockPhotos-AA041239.jpg” alt=”” width=”591″ height=”591″ /> AA041239

A hormonnal vagy gyógyszerrel kezelt, vagy vélhetően rákos szövetet tartalmazó élelmiszerekkel kapcsolatban egyelőre semmilyen törvény és szabály nem létezik, ezért vagyunk védtelenek velük szemben.

Az Egyesült Államokban azonban még ennél is katasztrofálisabbak a kilátások: a lóhúst disznóhúsként adják el – a hot-dogok virslijeiben például szinte biztos, hogy lóhús van -, de emberi DNS is előfordulhat a hústermékekben.

Forrás: <a href=”http://www.origo.hu/itthon/20180103-egy-hentes-vallomasa-rakos-hust-adunk-el-minel-olcsobb-a-hus-annal-valoszinubb-hogy-rakos.html”>Origo</a>

Fotók: Thinkstock