Felakasztottak egy kutyát szilveszterkor a szekszárdi bulizók

Csak előtte még alaposan meg is kínozták.

Így szórakoztak a szekszárdi fiatalok szilveszterkor.

A felakasztott kutyáról készült fotókat ide kattintva láthatod – ha szeretnéd.

Idén újévkor körülbelül 500 állatnak veszett nyoma az agyatlan zajkeltés és petárdázás miatt. Többségük természetesen kutya. Nagyjából 200 házikedvenc már hazajutott, ám van további 100, akiknek még az otthonuk sem ismert, illetve még 100 állat, akiket kétségbeesetten keresnek gazdáik.

A főleg Budapesten és szűk környezetében működő Állatvédő Ligához az elmúlt két napban 150-200 bejelentés érkezett, közülük 24 állatot sikerült épségben visszajuttatni otthonába.

Több állat pusztult el amiatt, hogy autó elé szaladt, de idős kiskedvencek esetében a szívroham is szokott halált okozni. Nagyon sok állat még január 2-án is sokkos állapotban van.

A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet január 7-én éjfélig várja a bejelentéseket eltűnt vagy keresett állatokról napi 24 órában. Ők arra figyelmeztetnek: ha valaki kutyát talál, próbálja behívni, megfogni, és ne eressze el. Az állat azonosítására szolgáló chipet bármely állatorvos le tudja olvasni, de az ő önkénteseik is segítséget nyújtanak. Amennyiben az állat chip nélküli, vagy elavult adatokkal rendelkezik, róla készítsenek fotót és töltsék fel azt az ügyelet Facebook oldalára. Ehhez hasonlóan járjon el az is, akinek a kutyája elveszett. A fotó feltöltése mellett ellenőrizze azt is, hogy kedvencének chipje helyes adatokat tartalmaz-e.

A szilveszterkor elszökött állatok 60-70 százaléka idővel előkerül. Többen autók alatt végzik, mások új gazdához kerülnek úgy, hogy senki nem tudja, honnét és hogyan került utcára. Budapesten a legjobb a helyzet, ott nagyobb figyelem jut a kóbor kutyákra, és a chipezést is sokkal komolyabban veszik. Vidéken jellemzően vagy hiányzik az azonosításra alkalmas chip, vagy nem működik, vagy a benne lévő információk lejártak. De olyan is van, hogy a gazda letagadja a kutyáját. És mint fentebb beszámoltunk róla, olyan is, hogy megkínozza és fölakasztja az állatot.

Szilveszteri Állatmentő Ügyelet: 06-30-272-4073

Forrás: Blikk

Kiemelt kép: Pixabay