A Dávid-naptár szerint ilyen lesz 2018 nyarán az időjárás

Dávid Mihály magánmeteorológus azt is elmondja, mikor érdemes nyaralni menni az idén.

A nyíregyházi mérnök több mint 40 éve foglalkozik hosszú távú időjárás-előrejelzéssel, és egy ország követi jóslatait.

A Dávid-naptár szerint változékony télre, sok hóra és március közepéig állandó éjszakai fagyokra számíthatunk, nyáron viszont kibírható lesz a meleg, szeptember végéig tart majd a jó idő.

Dávid mihály elmondta:

“Január 5-ig kifejezetten hidegre kell készülni, de összességében változatos lesz a tél. Márciusig a hónapok első fele hideg lesz, a második pedig enyhébb. Egészen március 15-éig tartós hidegre, éjszakai fagyokra kell számítani. A leghidegebb nap február 10-e körül várható”.

Dávid Mihály szerint ezen a télen sok hó leesik még, ám a változékony időjárás miatt a hónapok enyhébb felében elolvad. A tartós enyhülés csak március 20. körül köszönt be: akkor már éjszakánként sem lesz fagy.  Csapadékosnak csak a május és a június közepe tűnik – ez utóbbi időszak viszont akár július elejéig is eltarthat. A mérnök azt mondja, 2019-től jön majd egy olyan időszak, amikor lényegesen több csapadék fog hullani a Délkelet-Alföldön is.

Nyaralni Dávid Mihály szerint július második felében, illetve augusztus 10. és 25. között érdemes mennünk, már ha belföldön kívánjuk tölteni a pihenésünket. A legmelegebb napok július 15. és augusztus 20. körül várhatók, de szeptember végéig kellemes, 24-25 fok körüli nappali hőmérsékletek várhatóak.

Forrás: Délmagyar

Ha tetszett, iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le a következő nagy sztoriról sem!