Egész Szolnok összefogott: életveszélyben van az eltűnt fiú

FRISS: Holttestet talált a fiút kereső csapat. Kattints ide a részletekért.

Az esélyei óráról órára csökkennek: a folyó épp árad, az éjszakák dermesztően hidegek.

Járomi Bence december 22-éig a tizenévesek mindennapjait élte Szolnokon. A Verseghy gimnáziumba járt, és gyakran töltötte az időt barátai társaságában. Senki sem gondolta volna, hogy bármi baja lehet, és pont karácsony előtt. Bulizni ment baráti társaságával, és éjjel 1 óra körül indultak haza a Tisza-parti klubból.

A fiú legjobb barátja, Milán így mesélt az ezután történtekről:

“Harmincöten voltunk a bulin, kis csoportokban szállingóztunk haza. Én két barátommal jöttem el a szórakozóhelyről, és megálltunk az út szélén, nem messze a hídtól. Ekkor láttam utoljára Bencét, egyedül, magába mélyedve ballagott a híd felé. Odakiáltottam neki, hogy jön-e velünk tovább, de nem válaszolt. Gondoltam, biztosan hazamegy inkább. Később tudtam csak meg, hogy aznap este nagyon rossz kedve volt, és senki se tudta, miért. A hídon várt rám az unokatestvérem, és mivel Bence is arra indult, biztos voltam benne, hogy találkoznak. Ám ők már nem látták őt, és mi sem, amikor húsz perc múlva elindultunk arra.”

Bencét Milán látta utoljára, azóta viszont nem került elő. A telefonja kikapcsolva, és a közösségi oldalára sem jelentkezett be. A rendőrség körözést adott ki, és keresőkutyákkal fésültették át a környéket.

Bencét a barátai kétségbeesetten keresik: járják a várost, telefonálgatnak a kórházakba. Bence életveszélyben lehet: a Tisza-parton veszett nyoma, és a folyó épp árad, az éjszakák dermesztően hidegek.

Az első keresés nem járt sikerrel, most a rendőrök megpróbálják bemérni a telefonját, illetve elemezni a környéken készült kamerafelvételeket. Turi László, a szolnoki Életjel Mentőcsoport vezetője azt mondta: “Sajnos, az esélyei óráról órára csökkennek.”

A fiú nagynénje, Szabó Andrea azt mondta: “Bence egyedüli gyerek, a család szeme fénye. Mindenkit nagyon megviselnek a történtek. Ő nem olyan, aki csak úgy eltűnne: mivel Tiszavárkonyban lakik, a bulik után, ha más fuvarja nem volt, az édesapját hívta fel, hogy vigye őt haza”.

A rendőrség statisztikái szerint a fiatal felnőttek közül eltűntként bejelentett személyek 95-98 százaléka az eltűnése után nem sokkal, míg a maradék 2-5 százalék csak két hónap után vagy sohasem kerül elő

Forrás: Origo