Bő 8 millió forintot, de műlábat és madárpókot is elhagytunk idén a tömegközlekedési eszközökön

Hihetetlen, de közel 2 millió forint még mindig a gazdájára vár.

Műláb, műfogsor, sőt egy madárpók is van az idén a BKV járatain felejtett holmik között. Pénzben pedig összesen 8 millió 632 ezer 150 forintot hagytak el az utasok, és ebből egyelőre csak 6 millió 709 ezer 720 forintért jelentkeztek.

Nagyon sokféle tárgyat hagytak a járatokon a szórakozott BKV-zók, például sílécet, gördeszkát, rollert, squashütőt, szaxofont, hegedűt, gitárt, fuvolát, közepes méretű hangfalat, mikrofont, komplett szerszámtáskát, kenyérpirítót.

A Polgári Törvénykönyv rendelkezése szerint a BKV 3 hónapig őrzi meg a járművökön talált tárgyakat – ez esetben a pénzt – és ha ezután sem jelentkezik érte senki, akkor azt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kapja meg, vagyis az államé lesz. A talált tárgyak 3 hónapos megőrzése után törvény lehetőséget biztosít azok értékesítésére. Ha valaki pedig az után jelentkezik, hogy a BKV már túladott az elveszett tárgyán, akkor az értékesítésből befolyt összeget kaphatja vissza. Ha senki nem jelentkezik, akkor a talált holmik értékesítéséből befolyt vételár a magyar államot illeti meg.

A MÁV is igen szórakoztató listát tud felsorolni: az iratokon és pénztárcákon kívül műfogsort, 50 ezer forint értékű sportfelszerelést, hegedűt, íjfelszerelést, műlábat, lélegeztető készüléket, laptopot, tolókocsit, vagy épp húsz kötetes Révai lexikonsorozatot is hagytak már a vonatokon. Egy utas pedig a pénztárablakban felejtette a madárpókját, de melegen tartották, amíg visszajött érte.

A Volán többek között babakocsit, motorgumit, mankót, színes tévét, mosógépet és műanyag csontvázat vihetett idén a talált tárgyak osztályára. 89485 forintot, 424,15 eurót (közel 133 ezer forint), 233 román lejt, 10 amerikai dollárt, 52 ukrán hryvnát és 61 cseh koronát találtak a buszokon.

Forrás: Pénzcentrum

Kiemelt kép: Instagram