5 apró trükk, amivel megelőzheted az ünnepi túlevést

Egészen egyszerű kis tippeket adunk neked, amelyekkel megelőzheted a karácsonyi-szilveszteri pluszkilókat!
Persze, alapjában véve mindannyian tudjuk, hogyan kell mértékkel enni, meg azt is, hogy az alkohol is nagyon hízlal, és az sem új, hogy jót tesz az ebéd utáni séta. Ám itt van öt további trükk, amiket érdemes lehet bevetned!

1. Folyamatosan kortyold a vizet, vagy ha szereted, az ízesítetlen teát!

Mindig legyen melletted egy kancsó víz vagy egy jó nagy bögre tea, amit egyfolytában kortyolgatsz. Ne csak az étkezések közben, hanem lényegében egész nap. A víz rendkívül jól eltelít, ha pedig étkezések előtt küldesz le egy nagy pohárral, akkor egyszerűen kevesebb ennivaló fér majd a gyomrodba.

2. Aranyszabály: szedj kevesebbet, mint eredetileg tervezted!

Mesteri fogás, ami tényleg hat a pszichére: szedj egy kicsit kevesebbet a tányérodra, mint egyébként szoktál. Így még ha nem is tudod megállni, hogy repetázz, akkor is kevesebbet fogsz enni.

3. Csalj egy kicsit: szedj ki jó sok zöldséget!

Ha nem tudod megállni, hogy a hús mellé odatedd a majonézes kukoricát és a krumplit, semmi baj. De helyettesítsd egy jókora részét párolt zöldséggel vagy salátával. Egyáltalán nem fog feltűnni, hogy a szénhidrátos, keményítős köretekből kevesebbet ettél, mint tervezted, és tökéletesen ízleni fog a menü így is.

4. Együtt a család – beszélgess, így nem fogsz annyit enni!

Jelezd családtagjaidnak, hogy szeretnéd, ha idén karácsonykor mindenki annyit mesélne magáról, amennyit csak tud. Beleértve téged is. Ha a közös ebédek és vacsorák nem pusztán a “mennyei, senki nem tud nálad jobbat”-fogások körül forognak, hanem társalogtok, viccelődtök, kérdezősködtök, sőt akár építő jellegű eszmecseréket folytattok, akkor lassabban fogy a tányérotokról az ennivaló, és elteltek, mielőtt kiszednétek a repetát. Persze a finomságok készítőinek tett dicséretek se maradjanak el!

5. Tűzz ki magadnak sétacélt!

Akár este, akár másnap, de legyen egy küldetésed, ami miatt neki kell indulnod a környéknek. Például lefotózni minél több karácsonyi ajtódekorációt, hogy aztán egy szép montázst készíthess belőlük és kitehesd a Facebookodra. Még jobb, ha a többiek is veled tartanak ezekre az átmozgató sétákra.