Ilyenek lennének a Harry Potter-filmszereplők, ha a könyvben leírtakhoz hűen néznének ki

Rowling szereplői sok tekintetben egészen másak a könyvekben, mint a filmeken.

Ha a Harry Potter-sorozat filmadaptációjának készítői minden leírást pontosan követtek volna, akkor Hermionénak például jókora metszőfogai lennének és kócosabb, boszorkásabb haja, Ronnak rengeteg szeplő borítaná az arcát, Rémszem Mordon pedig borzalmas, hiányos orral rémisztgetné a diákokat. Persze nem feltétlenül szépültek a filmszereplők a regényekben élő eredeti verziójukhoz képest: sok esetben egész egyszerűen csak másmilyenek lettek. Dumbledore szeme a könyv szerint kék volt, az őt alakító Richard Harrisé és Michael Gamboné azonban nem az. Sőt, Rowling leírása szerint a Roxfort igazgatója nem csak hogy minden alkalommal félhold alakú szemüvege mögül lesett ki, de több ilyen szemüvege is volt. A filmekben azonban vagy nem látjuk a szemüveget Dumbledore-on, vagy ugyanazt az egyet látjuk.
Dolores Umbridge karakterével is jóval kíméletesebbek voltak a filmváltozat készítői: nem kapta meg a könyvben leírt békaszerű kinézetet.
Vissaztérve a szemszínekhez, az egyik legszembetűnőbb különbség talán az, hogy a főszereplőt alakító Daniel Radcliffe kék szemére nem tettek zöld kontaktlencsék a filmkészítők, hiába, hogy az írónő gyakran hangsúlyozza a könyvekben Harry zöld szemszínét.

Az alábbi képpárok bal oldalán a filmben megjelent külsőket láthatod, jobb oldali másolatukon pedig a könyvben leírtak szerinti módosításokat.

Harry Potter:

Hermione Granger:

Ron Weasley:

Albus Dumbledore:

Alastor Mordon:

Viktor Krum:

Petunia Dursley:

Dolores Umbridge:

Rufus Scrimgeour:

Bill Weasley:

Narcissa Malfoy:

Videó: