Horrorvideót készített a Nébih 3 tonna húsról a Fény utcai piacon

Halomban álltak a penészes kolbászok és szalonnák, a hónapok óta lejárt szalámik és kacsamellek.

Több mint 3,2 tonna húskészítményt dobott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fény utcai piac egyik húsboltjánál. A bolt raktárában halomban álltak a penészes kolbászok és szalonnák, a hónapok óta lejárt szalámik és kacsamellek.

A Nébih ezt írta közleményében: „Az egész üzletben nagyfokú rendetlenség uralkodott, az ellenőrök nagy mennyiségű, oda nem illő, használaton kívüli tárgyat – lábbelit, esernyőt, fölösleges dobozokat – találtak az egyes helyiségekben. Az élelmiszert tartalmazó kartondobozok, ládák közvetlenül a padozaton álltak, a radiátorcsövön kolbász lógott. Az elsődleges funkcióját be nem töltő, működésképtelen, és erősen szennyezett kézmosóra hulladékkal teli szemeteszsákot akasztottak”.

A hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a kereskedelmi egység tevékenységét. Az üzlet a súlyos élelmiszer-biztonsági kockázatot jelentő hibákat azóta kijavította, így – az ismételt hatósági szemlét követően – a Nébih szakemberei feloldották a tevékenység felfüggesztését.

Forrás: Index