“A tudat, hogy nem ölelhetem, felemészt” – megszólalt a hármasikrek gyászoló apja

Tegnap minden híreket követő magyar gyomra görcsbe rándult, mikor megtudták, hogy meghalt a hármas ikreket világra hozó hajdúböszörményi édesanya.

A 32 éves nő férje, Fábián Tamás így mesélt az őt ért, emberi ésszel szinte fel nem fogható tragédiáról: “Egyetlen jó dolog maradt az életemben: elmondhatatlanul jó érzéssel tölt el három egészséges gyermekem látványa. Ám a tudat, hogy a feleségem nem veheti kezébe a piciket, én pedig soha többé nem ölelhetem őt, felemészt”.

Fotó: Facebook

A fiatal nő, akinek fájdalmasan kevés adatott az életből és az anyaságból, a debreceni egyetem szülészeti és nőgyógyászati klinikáján halt meg december 15-én, néhány órával azután, hogy egészséges hármasikreknek adott életet. Az apa elmondta, hogy már a szülés sem volt zökkenőmentes, ám utána páry órával felesége nem érezte jól magát. “Hirtelen mindenki kapkodni kezdett: Letti tüdőembóliát kapott, összeomlott a keringése, elvesztettem” – mesélte a férj. Azt mondta, addig nem nyugszik, amíg ki nem derül, ki a felelős szerelme haláláért.

A Debreceni Egyetem közleményében az áll: véralvadásos rosszullét, a HELLP szindróma szövődménye lépett fel a kismamánál. A szindróma ritka, ám annál súlyosabb probléma, amely a terhes nőket és magzatukat veszélyezteti.

Forrás: Index