Tilosban parkoló BMW késleltette a beteg mentését, aki aztán meghalt

Vizsgálják, hogy a szívbeteg fiatalember halálában közrejátszott-e az, hogy a mentésére igyekvők akadályoztatva voltak.

Szívbeteg fiatalemberhez hívták ki a mentőket Szombathelyen, ám egy sárgával jelzett területen, tilosban parkoló BMW miatt a mentők, és a később kihívott tűzoltók is nehezen tudták megközelíteni a panelház bejáratát.

A mentők a lakásba bejutva újraélesztették a beteget, majd azért kérték a tűzoltók segítségét, mert a panelház folyosója, lépcsőháza olyan keskeny volt, hogy szinte lehetetlen volt lehozni a 9. emeletről a fiatal férfit. A tűzoltók emelőkosara segítségével, kintről akarták lejuttatni az életmentő műszerekkel együtt több mint 100 ­kg-os hordágyat. Ám ez a tilosban parkoló autó miatt ismét lehetetlen volt, így mégis gyalog hozták le a beteget. A férfit betették a mentóautóba, ám nehézkesen tudtak csak az úttestre kihajtani a tilosban parkoló BMW miatt.

A férfi a kórházba szállítás után elhunyt, azt egyelőre vizsgálják, hogy ebben szerepet játszott-e az, hogy a mentésére igyekvők akadályoztatva voltak. A Vas megyei rendőrség azt nyilatkozta, szabálysértési eljárás indult az ügyben.

Forrás: Index