Magyar mentősökhöz menekült be az elcsavargott idős kutya

A pestszentlőrinci mentősök szíve aranyból van, megetették, megitatták és megszárították a megszeppent kutyát, majd megkeresték az aggódó gazdit.

Óriási meglepetés fogadta a Pestlőrinci mentősöket:  egy apró kiskutya menekült be hozzájuk a garázsba a zord időjárás elől. Át volt ázva,didergett, a szakadó esőben az utcán éjszakázhatott. Nagyon szelíd volt, így a mentősök megszárítgatták, enni-inni adtak neki. Az egyik mentős, aki épp lelépett az éjszakai szolgálatból, behoppantotta a kutyát autójába, és sietett vele az állatorvoshoz.

Fotók: Országos Mentőszolgálat

Az állatorvos jó hírt közölt: a kiskutyában volt chip, ami alapján azonosítani tudták a gazdit. A mentős felvette a kapcsolatot a kutyus idős gazdájával, aki elmondta, hogy 14 éve hűséges kedvence, Dina bizony elkószált séta közben. Az idős hölgy annyira aggódott, hogy már szinte rosszul lett az órák óta tartó zokogástól. Ezek a panaszok egyszerre azonban semmibe foszlottak, amikor kiderült, átmenetileg mentősnek állt az eltűnt kis kedvenc.


„Nem is merek belegondolni, milyen rettentő lett volna, ha Dina nélkül, egyedül kell töltenem a Karácsonyt” – mondta a hölgy, aki nem is tudta hogyan hálálhatja meg a mentősök önzetlen segítségét.

Forrás: Facebook