Mintha kitavaszodna: 18 Celsius fokot is mérhetünk

Márciusban is elégedettek lennénk ezzel az idővel, ami a napokban Magyarországon lesz.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: a Földközi-tenger térségéből rendkívül enyhe léghullámok áramlanak hozzánk. A hőmérséklet hétfőn és kedden mintegy 10-12 fokkal az ilyenkor szokásos felett alakul.

Hétfőn délelőtt délnyugat felől felszakadozik, vékonyodik a felhőzet, rövid napos időszakok is várhatóak. A déli órákra északkeleten is megszűnik a csapadék. A déli szél nagy területen erős, viharos lesz. A Nyugat-Dunántúlon 100 km/órás széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14, az ország északkeleti harmadán 2 és 8 fok között várható. Késő este 2, 11 fok valószínű, az enyhébb időre a Dunántúlon  lesz.

Kedd délelőtt fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, majd a déli óráktól a Dunántúlon, késő délután északon másutt is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Többfelé elered az eső. A déli, délnyugati szél erős, kezdetben helyenként viharos lesz, majd a szél ereje folyamatosan gyengül, miközben északnyugat felől egyre nagyobb területen északnyugatira, északira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10, a szeles Nyugat-Dunántúlon 10 és 13, a szélvédett észak-magyarországi völgyekben 2 és 5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18, az Északi-középhegység északi részén 10 és 13 fok között valószínű. A Kisalföldön reggel áll be a maximum, napközben már hűlni fog a levegő.

Szerdán eleinte túlnyomóan borult időre számíthatunk, majd a déli óráktól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A Tiszántúlon csak estétől kezdődik a felhőzet csökkenése. Éjszaka és a reggeli, délelőtti órákban sokfelé várható eső, zápor – a hegyekben havas eső, hó – majd északnyugat felől szűnik a csapadék. A gyakran élénk szél késő délután északnyugatiról egyre nagyobb területen délire fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között várható.

Csütörtök éjjel nagy területen köd képződik, amely délelőtt nagyrészt feloszlik, és néhány órára kisüt a nap. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Késő délutántól szórványosan várható eső. A déli, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 11 fok között várható. Az Északi-középhegység térségében 5 fok alatti maximum valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult idő várható. Sokfelé valószínű eső, zápor, a szél gyakran megerősödik. A hőmérséklet reggel 2 és 8, délután 6 és 11 fok között valószínű.

Szombaton borult idő várható, sokfelé lehet eső. Erős lesz az északkeleti, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Forrás: Kiderül