Szombaton nagy erőkkel tér vissza a tél

Élvezzük ki az átmeneti enyhülést, szombattól újra változékonyra, csapadékosra fordul időjárásunk, egyre nagyobb területen ismét hó fedi majd az ország területét.

A Kiderül előrejelzéséből megtudtuk: csütörtök hajnalra a derült, szélcsendes területeken köd és felhőzet képződik, aminek nagy része tartósan megmarad. Napközben a déli megyékben számíthatunk a felhőzet ritkulására, felszakadozására. Ahol kitisztul az idő, ott több órás napsütés várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult, tartósan ködös tájakon 0 és +3, másutt 4 és 9 fok között várható.

Péntek délelőtt az ország déli és nyugati részén pár órára kisüt a nap, csak az Északi-középhegység térségében marad meg nagyobb területen a köd és a felhőzet. A déli óráktól északnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé elered az eső. A Dunántúlon kiadós mennyiségre kell számítani, a Tiszántúlra viszont csak az esti órákban érkezik meg a csapadék. Estefelé északnyugaton az esőt havas eső, hó válthatja fel. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Szombaton borult lesz az ég, és nagyot hűl az ország levegője. Napközben északnyugaton már csak helyenként valószínű kisebb havazás, hózápor, másutt csapadékos időre van kilátás: az eső mellett havas eső, havazás is lehet. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 7 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz az enyhébb idő.

Vasárnap helyenként felszakadozik a felhőzet, de sok napsütésben továbbra sem reménykedhetünk. Szórványosan várható kisebb havazás, hózápor. Az északnyugati szelet erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

Hétfőn erősen felhős vagy borult idő várható. Egyre többfelé valószínű havazás, amelyet később főként délen és nyugaton havas eső, eső válthat fel. A déli szél sokfelé megerősödik, északnyugaton viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű.

Kedden erősen felhős vagy borult időre van kilátás. Havazás, havas eső, eső egyaránt lehet. Többfelé kell erős szélre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű

Forrás: Kiderül