173 autóba szállt be Tímea, aki elstoppolt Iránig

Veszélyes helyzetbe is került.

Közel 60 nap alatt 11 ezer kilométert tett meg nemrég autóstoppal Frey Tímea egy lengyel lánnyal együtt. A Budapest–Irán– Szekszárd útvonal során 173 autóba szálltak be, és életre szóló élményekkel gazdagodtak.

A két 22 éves lány egy török egyetemen barátkozott össze, itt határozták el, hogy belevágnak a nagy kalandba. És az ő esetükben is bebizonyosodott, hogy minden kezdet nehéz.

“A Népligetnél másfél órán át nem vettek fel, de onnantól átlagban öt percnél nem kellett többet várnunk. A leghosszabb út egy kocsiban nagyjából 1100 kilométer volt. Ekkor a Grúz határtól egészen Isztambulig jutottunk el” – mesélte Tímea.

Grúziában a rendőrök is felvették őket

fotó: Bors

A lányok egy utazóknak szánt alkalmazás segítségével találtak maguknak ingyenes szállásadókat, 8 napot pedig sátraztak. sok izgalmas kalandban volt részük, egyszer egy iráni esküvőn is részt vehettek, ahol lesokkolta őket, hogy külön teremben ünnepeltek a nők és a férfiak.

A 8 országon át tartó útjuk alatt rengeteg kedvességet kaptak, de veszélyes helyzet is adódott

Fotó: Bors

Azonban veszélyes helyzetbe is kerültek, Iránban történt az alábbi eset:

“Felvett egy férfi, aki nem beszélt angolul. Megmutattuk neki az arabul írt üzenetünket. Elvitt egy darabig, a végén viszont pénzt követelt magának. Még a gázspray is előkerült, és a rendőrségen kötöttünk ki. Végül egy tolmács segítségével sikerült tisztáznunk a helyzetet’.

Forrás: Bors