10 ezer forintot kér rokonaitól a karácsonyi vacsoráért az ötgyermekes anya

A család ajtaja minden rokon és barát előtt nyitva áll karácsonykor – ha beszállnak a vacsora költségeibe.

A 33 éves Gemma Andrews ötödik gyermekét várja, és 10 éve karácsonykor mindig szeretettel vár minden családtagot és barátot, akikkel kifizetteti a vacsora költségeit. 30 fontot kér, ami mintegy 10 000 Ft-nak felel meg. Több év után alakult ki náluk ez a gyakorlat, mivel a “mindenki visz valamit” rendszer nem vált be. És Gemma egyik gyermeke ételallergiás, így nagyon oda kell figyelniük, mi kerül a tányérjára, a nő ezért is szereti kézben tartani a menü elkészítését. Elmondta, hogy a befolyt összeget teljes egészében az ételre és italra fordítja, ám ezt a világháló népe megkérdőjelezi:

“Ez nettó mohóság! Ez a nő fordítva ül a lovon. 30 font fejenként a családtagoktól. Nem és nem!”

“Kifizettetni a karácsonyi vacsorát a családdal egyszerűen szánalmas, akárki akármit mond, ez undorító!!! Ha egy tökidegent meghívok, attól se kérek pénzt!”

“Szégyen! Pénzt kérni a karácsonyi vacsoráért!! Ez a nő egyértelműen nyerészkedik. Inkább elmegyek valahová és ott hagyok 1000 fontot.”

Voltak viszont, akik Gemma pártján álltak:

“30 font nem sok egy karácsonyi vacsiért!!! Jól csinálod, kislány!”

“30 font azért, hogy valaki egy az egyben leveszi a válladról a a karácsonyi vacsorával járó terhet, kivételesen jó ár.”

“Elképesztően kedves ez a nő! Nyilvánvalóan különlegessé varázsolja a karácsonyt a családja és a barátai számára, és nem kevés energiát fektet bele. Simán belefér, hogy ehhez a család anyagilag hozzájárul.”

Forrás: Szeretlek Magyarország