Ezernyi levelet dugott el a budapesti postás kézbesítés helyett

Lehet, hogy a tied is köztük van?

Egy békásmegyeri panelház tárolójában két hatalmas zsáknyi kézbesítetlen levélre bukkantak a lakók, mindegyik zsák legalább 40 kg küldeményt tartalmazott.

Bernadett, a levelek megtalálója szerint az a fiatal postás hagyhatta ott őket, aki rendszeresen jár a házba az egyik idős ember kutyáját sétáltatni. “Bringákat és babakocsikat tartunk itt, leveleket eddig nem őriztünk. Pénteken lejöttem, és két, hatalmas, combközépig érő zsák levelet találtam. Minden volt köztük: magánlevelek, számlák, bankszámlakivonatok, csupa fontos és bizalmas irat. A címzettek szintén harmadik kerületiek, de a lakótelep másik felén laknak.”

A ház gondnoka szerint nem ez volt az első eset.

“Hónapokkal ezelőtt én is találtam gazdátlan leveleket a tárolóban. Amikor találkoztam a fiúval, szóltam neki, hogy vigye innen azokat! Akkor nyom nélkül eltűntek a borítékok. Most annál sokkal nagyobb mennyiség volt: szerintem több napi gyűlhetett össze.”

A férfi, akinek a kézbesítő kutyasétáltatóként besegít, elmondta: “A fiú mindennap jön reggel és este, munka előtt és után. Régebben közmunkásként dolgozott. Nagy nehezen szerezte ezt a postai állást. Panaszkodott, hogy sok munkája van: esőben, szélben, hóban biciklivel kell kihordania a sok levelet. A biciklijét általában a tárolóban hagyta, amíg a kutyát sétáltatta. Lehetett benne levél, de azokat hazafelé el is vitte”.

“Ha a levelek között határidős számlák is voltak, amiket a címzett nem tudott befizetni, emiatt bizonyíthatóan kára származott, akkor a Magyar Postának kell viselnie a felelősséget még akkor is, ha nem a cég, hanem dolgozója hibázott” mondta dr. Kamarás Péter jogi tanácsadó.

Forrás: Blikk